Bizim Toptan'dan ilk çeyrekte 3,8 milyon TL net kar

- Şirketin ilk 3 ayda elde ettiği satış gelirleri 1,2 milyar TL'ye yükseldi - Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı: - '173 mağazamız, 845 SEÇ Market iş ortağımız, internet üzerinden sunduğumuz 'tıkla gel al' ve online alışveriş h

Ekonomi 29.04.2020 11:38:07 0
Bizim Toptan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.04.2020 11:38

İSTANBUL(AA) - Bizim Toptan'ın net karlılığı, Kovid-19'un etkilerine karşılık sene başındaki planlarla uyumlu yönetildi ve ilk çeyrekte 3,8 milyon TL olarak kaydedildi.

Bizim Toptan Satış Mağazaları, bu yılın ilk 3 ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirket, tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınının meydana geldiği ilk çeyrekte, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığı için gerekli tedbirleri alırken, müşterilerinin temel ihtiyaç maddeleri başta olmak üzere tüm ürünlere kesintisiz ulaşması için çalışmayı sürdürdü. Bizim Toptan, bu temel hizmet stratejisiyle yılın ilk çeyreğini finansal planlarıyla uyumlu şekilde tamamladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Bizim Toptan'ın satış gelirleri, yılın ilk 3 ayında 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 15 artarak 1,2 milyar TL'ye ulaştı. Bizim Toptan'ın organize ve çok kanallı satış yönetimi stratejisiyle tütün ve şeker ürünleri hariç ana kategori satışları ise yüzde 28 arttı.

Bizim Toptan'ın brüt karı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış kaydederek 131 milyon TL'ye yükseldi. FAVÖK tutarı 52 milyon TL olarak gerçekleşerek güçlü ve yeni normal seviyelerini korudu.

Şirketin net karlılığı, Kovid-19'un etkilerine karşılık sene başındaki planlarla uyumlu yönetildi ve 3,8 milyon TL olarak kaydedildi. Bizim Toptan'ın 2020 yılının ilk çeyreğinde sürdürülebilir ve geliştirilebilir büyümeye devam etmesinde, yeni müşteri kazanma ve satış kanallarını geliştirme stratejisi etkili oldu.


- "Tedarik zincirinde aksaklık yaşanmaması adına önemli bir görevimiz var"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bizim Toptan Genel Müdürü Hüseyin Balcı, Bizim Toptan olarak hedeflerine uygun sonuçlar aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok kanallı satış stratejimizle stok ve lojistik yönetiminde devreye aldığımız acil durum planımızın başarısı, bu sonuçların temelini oluşturdu. 173 mağazamız, 845 SEÇ Market iş ortağımız, internet üzerinden sunduğumuz 'tıkla gel al' ve online alışveriş hizmetimiz aracılığıyla Türkiye'nin her yerine ürün ulaştırmaya devam ettik. Aynı zamanda iş ortaklığı mal tedarik sistemimiz SEÇ Market de kendi rekorunu kırarak gelişimini sürdürdü. Bizim Toptan olarak milletimizin gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine sorunsuz ulaşabilmesi, tedarik zincirinde aksaklık yaşanmaması adına önemli bir görevimiz var. Tüm çalışanlarımızın ve müşterilerimizin güvenliği için gerekli tüm tedbirleri alarak ve titizlikle uygulayarak hem tedarikçilerimizin hem de müşterilerimizin çözüm ortağı olarak hizmet vermeye devam edeceğiz."


- SEÇ Market, büyümesine ilk 3 aylık dönemde de devam etti


Bizim Toptan'ın iş ortaklığı mal tedarik sistemi SEÇ Market, büyümesine ilk 3 aylık dönemde de devam etti.

Dönem içinde SEÇ Market kanalıyla yapılan satışlardan 148 milyon TL gelir elde edildi. İş ortağı sayısı ise finansal planlarla uyumlu şekilde 845'e yükseldi.

SEÇ Market iş ortakları; Bizim Toptan'ın markalı ve özgün markalı ürünleri, avantajlı fiyatları, promosyonları ve ödeme kolaylıkları gibi pek çok hizmetinden yararlanabiliyor ve müşterilerinin de bu avantajlardan yararlanmasını sağlıyor. SEÇ Market'in elde ettiği hizmetler arasında ürün tedarikinde rahatlık, standart kurumsal ödeme yöntemleri, bayi destek sistemi, kurumsal dekorasyon, kampanya, ilan ve indirim tasarımları, bayiye özel satış temsilcisi, düzenli sevkiyat, stok kontrolü, satış danışmanlığı ve Bizim Toptan'ın uzmanlığından faydalanma gibi avantajlar yer alıyor. SEÇ Market iş ortakları, Bizim Toptan'ın yaklaşık 5 bin çeşitten oluşan ürün portföyünden kendi ürün gamlarını oluşturabiliyor; ortak bir sistemle stoklarını anlık görüntülüyor ve siparişlerini otomatik öneri sistemiyle kolayca verebiliyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ