Bingöl'de 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu' projesi

Ekonomi 24.11.2017 13:27:36 0
Bingöl
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.11.2017 13:27
AK Parti Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirecek olan “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” projesinin toplantısı Bingöl’le birlikte 3 ilde başladı.
AK Parti Genel Merkezi tarafından illerin ekonomilerinin nabzını tutmak, beklentileri ve talepleri ortaya koyarak çözüm önerileri sunmak için 81 ilde gerçekleştireceği toplantılar bugün 2 ilin dışında Bingöl’de başladı. Toplantıların 4 ay süre içinde 81 ilde gerçekleştirileceği belirtildi.
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonunda 2 oturumdan oluşacak olan toplantının ilk oturumunda, Bingöl’ün ekonomik beklentileri ve talepleri dinlenerek çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Bingöl’de “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” proje toplantısında konuşan AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, 81 ili kapsayan projenin ilk oturumun Bingöl, Zonguldak ve Kırşehir’de eş zamanlı olarak başlatıldığını aktardı.
Şehirlerin ekonomik beklentileri partililer başta olmak üzere, STK temsilcileri ve vatandaşlarla yapılacak anketlerle ortaya çıkaracaklarını belirten Karagöl, “Bu formun amacına bakacak olursak AK Parti Ekonomi İşler Başkanımız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ın öncülüğünde şehirlerin ekonomik beklentilerini masada tartışacağız. Geçmiş dönemlerdeki memnuniyet düzeyi nedir, bundan sonra yapılması gerekenler nelerdir, ya da şuan mevcut yatırımlarda sıkıntılar, engeller varsa bunlar nelerdir bunları konuşacağız. En önemlisi bu şehirlerin önümüzdeki 10 yıl içinde nereye doğru gitmesi gerektiğini yada buraların cazibe merkezi olabilmesi için neler yapmamız gerekiyor bunu tartışacağız” diye bilgi verdi.
Proje sonunda yapılacak olan yatırımlarla işsizlik düzeyini de düşüreceklerini vurgulayan Karagöl, “Vatandaşlarımız kendi illerinde hangi projeyi veya yatırımı görmek istediğini öğrenmek en temel kazanımlarımızdan biridir. Vatandaşların taleplerini öncelik yatırım listelerini hazırlayarak, bu yatırımları şehirler düzeyinde somutlaştırarak ve her bir şehirdeki projeyi hayata geçirmiş olacağız. En önemlisi hangi şehir hangi sektörler ön plana çıkıyorsa, o sektöre yönelik yatırımların arttırılmasıyla şehirlerin gelişmişlik düzeyini arttırmayı ve işsizliği azaltmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“2019 seçimleri öncesinde büyük bir önem taşıyor”
Konuşmasını sürdüren Karagöl, “Cumhurbaşkanlığı, Milletvekilliği ve yerel seçimlerin gerçekleşeceği 2019 yılına kadar 81 ilde ulaşabileceğimiz tüm vatandaşların ekonomik beklentilerini, taleplerini ortaya çıkarmayı ve bu taleplere yanıt vererek seçmenlerimizin memnuniyetini sağlamayı ise kendimize hedef belirledik. Dolayısıyla 2019 yılı içerisinde hedeflediğimiz Türkiye ekonomisi yol haritasında, şehirlerin ekonomik beklentilerini önemli bir adım olarak görüyoruz. Türkiye çapında gerçekleştireceğimiz toplantılar ve halkla yüz yüze gerçekleştirilecek anketlerle 2019 seçimlerine güçlü bir hazırlık yaparak seçmen ve parti arasındaki bağları da kuvvetlendireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantıya Karagöl’ün yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, partililer katılırken, ikinci oturumda STK temsilcileriyle bir araya gelineceği aktarıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ