Bingöl’de fabrika gibi okul

Bingöl’de geçen yıl 1 milyon 375 bin liraya yakın ciro yapan meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının projesi kapsamında açılması planlanan ana sınıflarının mobilyalarını 1 ay içinde üretti.

Ekonomi 4.02.2022 10:00:49 0
Bingöl’de fabrika gibi okul
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2022 10:00

Bingöl’de geçen yıl 1 milyon 375 bin liraya yakın ciro yapan meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının projesi kapsamında açılması planlanan ana sınıflarının mobilyalarını 1 ay içinde üretti.

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki döner sermayeye bağlı mobilya bölümü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığının ‘Şubat ayına kadar 10 bin ana sınıfı’ hedefi kapsamında yaklaşık 1 ay önce kolları sıvadı. Bingöl, Diyarbakır ve Batman’da açılması planlanan toplamda 65 ana sınıfı için çalışmalara başlayan öğrenciler dolap, masa, raf gibi mobilyaları hazırlayıp ilgili kurumlara teslim edecek. Ara tatili de mobilya bölümünde üretim yaparak değerlendiren öğrenciler, hem para kazandı hem de el becerilerini geliştirmeye devam etti.

Okul fabrika gibi işliyor

Çalışmalar hakkında bilgi veren okul müdürü Ahmet Aşar, 2021 yılında yaklaşık 1 milyon 375 bin lira ciro elde ettiklerini söyledi. Okulda kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektöründe taleplerini karşıladıklarını belirten Aşar, Bakanlığın ana sınıfı projesi için 1 aydır çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Aşar, "Okulumuz döner sermaye işletmesinde üreten bir okul. Okulumuzda öğrencilerimizin el becerilerini arttırmaya yönelik çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörle beraber protokoller imzalayıp üretim yapmaktayız. Öğrencilerimiz burada çalışırken hem aile bütçelerine katkılarda bulunuyorlar hem de el becerilerini arttırarak mezuniyet sonrasında istihdamlarını kolaylaştırıyorlar. Bu çerçevede 2021 yılı döner sermayesi işletmesi olarak 1 milyon 375 bine yakın ciro elde ettik. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızın hedeflemiş olduğu 10 bin ana sınıfı açma projesi çerçevesinde Bingöl dahil olmak üzere Diyarbakır ve Batman illerinde 65 okulun masa, sıra, dolap, raf ve benzeri ihtiyaçlarını 1 ay gibi kısa bir süre içinde, öğrencilerimizle birlikte tatil yapmadan bitirip teslim etme aşamasına getirdik” dedi.

"Gece gündüz demeden çalışıyoruz"

11’inci sınıf mobilya bölümü öğrencilerden Emre Moiz, gece gündüz demeden çalışarak mobilyaları hazır hale getirdiklerini söyledi. Moiz, "Hem kendimi geliştirip hem de harçlığımı çıkarıyorum, aile bütçesine de katkıda bulunuyorum. Bingöl, Batman ve Diyarbakır’daki ana sınıfları için dolap, masa üretiyoruz. Durmadan, gece gündüz demeden yaptık. Kısa zaman içinde teslim edeceğiz ve para kazanacağız. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Burada işi öğrenip kendi iş yerini açmayı hedeflediğini söyleyen öğrencilerden Kerem Moiz ise "Kendi bölümüm üzerinde çalışıyorum. Bu son 1 ay içinde Milli Eğitimin bize bildirdiği gibi anaokulu eşyalarını yapıyoruz. Hem kendi işyerimi açmak hem de ülkeme hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

Öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık bin adet parça, kısa zamanda içinde ilgili Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ