Bingöl Valisi Kadir Ekinci: "Bütçemizi 400 milyon liralık ek bir bütçeyle arttırdık"

Muhtarlar toplantısında konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 'Bu yıl özel bir durum olacak inşallah. Bütçemizi 400 milyon liralık ek bir bütçeyle arttırdık. Dolayısıyla bu yıl çok daha fazla köyümüze hizmet etme, çok daha fazla vatand

Ekonomi 9.06.2022 15:17:00 0
Bingöl Valisi Kadir Ekinci: "Bütçemizi 400 milyon liralık ek bir bütçeyle arttırdık"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.06.2022 15:17

Muhtarlar toplantısında konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Bu yıl özel bir durum olacak inşallah. Bütçemizi 400 milyon liralık ek bir bütçeyle arttırdık. Dolayısıyla bu yıl çok daha fazla köyümüze hizmet etme, çok daha fazla vatandaşımızın hayır duasını alma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, köy muhtarları ile buluşma programları çerçevesinde merkez ilçe köy muhtarlarıyla bir araya geldi. İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Basatemur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, İl Genel Meclis Üyeleri ve merkez ilçe köy muhtarları katıldı. Köy muhtarlarının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Ekinci, "İl merkezinde şehrin çehresini değiştiren birçok önemli yatırıma imza atılıyor. Birçok ilde olmayan, Bingöl’e istihdam ve yatırım anlamında katma değer katacak yatırımlar hamdolsun bir bir hayata geçiriliyor. Bunların yanı sıra, il genelinde refah ve huzurun sağlanması çok önemli. Dolayısıyla merkezde yapılan yatırımlar kadar kırsalda yapılan yatırımların da önemine dikkatinizi çekmek istiyorum. Özellikle köylerimizde vatandaşlarımızın güven içinde daha rahat hayat sürebilmeleri amacıyla elimizdeki imkânları üst düzeyde ve etkin şekilde kullanarak onların hayatlarına dokunmaya gayret ediyoruz. Sizler de kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın birer temsilcisi, devletimizin de birer görevlisi olarak elbette vatandaşlarımıza daha yakın ve sorunlarına daha vakıfsınız. İnşallah sizlerle birlikte el ele vererek bu sorunları en kısa zamanda çözecek, vatandaşımızın hayatına yeni hizmet kalemleri ile dokunmuş olacağız. Ben bu vesileyle, bugüne kadar ilimiz genelinde yapılan çalışmalarda verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan şükranlarımı arz ediyorum. İlk günden bu yana ‘vatandaş odaklı’ çalışma modeli dedik. Amacımız vatandaşlarımızın da içinde olduğu süreçlerle mevcut problemleri birlikte çözmektir. Yine daima bir plan içinde çalışmayı ve yapılanların ve yapılacakların bilinmesini önemsiyoruz. Vatandaş memnuniyeti bu çalışma tarzı ile inşallah daha yüksek olacaktır. En yakınından en uzağına tüm köylerimiz, tüm mezralarımız hizmet götürme açısından bizim için aynıdır” diye konuştu.

"Kaynaklarımızı etkin şekilde kullanıyoruz"

Bu yıl bütçeyi arttırdıklarını aktaran Vali Ekinci, "Kaynaklarımızı etkin şekilde kullanıyoruz. Ekiplerimizi verimli şekilde çalıştırıyoruz. Bu çalışma temposu ile geçen yıl 488 km asfalt yol yapımı ile Türkiye’de eşi görülmemiş bir yatırım gerçekleştirdik. Fakat bu yatırımlar tek başına tüm sorunları çözmüyor. Bunun yanında içme suyunda, kanalizasyonda, parke taşında ve diğer konularda elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu yıl özel bir durum olacak inşallah. Bütçemizi 400 milyon liralık ek bir bütçeyle arttırdık. Sayın Bakanımız ve Sayın Milletvekilimizin gayretleriyle yeni kaynaklar temin edildi. Dolayısıyla bu yıl çok daha fazla köyümüze hizmet etme, çok daha fazla vatandaşımızın hayır duasını alma gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ