Battalgazi’deki kentsel dönüşüm konutları hızla yükseliyor

Kentsel dönüşüm projesiyle değişen ve gelişen Malatya Battalgazi’de dönüşümün sürdüğü Şehit Fevzi Mahallesindeki inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yapılacağı 110 dönü

Ekonomi 21.02.2022 14:44:16 0
Battalgazi’deki kentsel dönüşüm konutları hızla yükseliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.02.2022 14:44

Kentsel dönüşüm projesiyle değişen ve gelişen Malatya Battalgazi’de dönüşümün sürdüğü Şehit Fevzi Mahallesindeki inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yapılacağı 110 dönümlük alanda inşası süren blokların hızlı yükselişi, mahalle sakinlerini de heyecanlandırıyor.

Modern ve planlı kentleşmeyle Battalgazi’yi bölgenin markası haline getirmeyi hedefleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in büyük gayretleriyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılının Ekim ayında yapımına başlanılan Şehit Fevzi Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yapılacağı Şehit Fevzi Mahallesindeki 110 dönümlük alanda bloklar yükselmeye devam ederken, hak sahipleri modern konutlarında oturmak için gün sayıyor. Yapıların hızlı yükselişi mahalle sakinlerini heyecanlandırırken, dönüşümün devam ettiği alanın hemen yan kısmına Battalgazi Belediyesi tarafından yapılacak olan Derme Deresi düzenleme projesi ile hem mahalle cazibe merkezi haline gelecek hem de Battalgazi’nin çehresi değişecek. Gelecek projeksiyonu kapsamında ilçenin dizaynını kolaylaştıracak dönüşüm projelerine büyük önem veren ve Battalgazi’de çok sayıda yatırım projesini hayata geçiren Başkan Güder, dönüşümün Battalgazi’ye örnek olacağını belirtti.

“Gıpta ile bakılan bir dönüşüm çalışması yapılıyor”

Gıpta ile bakılacak bir projenin Battalgazi’de devam ettiğini ve konutların hızla yükseldiğini belirten Şehit Fevzi Mahallesi Muhtarı Sami Cengil, “Bugüne kadar çevreyolunun altı çarpık yapılaşma ve depreme dayanıksız evler ile anılıyordu. 2019 yılında göreve gelen Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder bir çalışma yaptı. Çalışmalar depremle birlikte hız kazandı. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında olurlarıyla mahallemizin bir bölümü riskli alan ilan edildi. Kentsel dönüşüm başlamadan önce tabi bu işe karşı çıkanlar ve endişeleri olanlar vardı. Zamanla bu düşüncelerinin gereksiz olduğunu anladılar. Şehit Fevzi mahallemizin üzerine kentsel dönüşüm ile güneş açtı. Ekim ayında başlayan dönüşümde binalar yükselmeye başladı, mahallemizin her geçen gün çehresi değişiyor. Çevreyolu tabiri artık ortadan kalkıyor. Yüklenici firma profesyonel bir çalışma yapıyor. Bu dönüşüm alışılagelmiş bir dönüşüm değil, bölgeye örnek olacak bir kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. Dönüşüme şahit olan hak sahipleri şuanda iyi ki dönüşümün yapıldığını bizlere iletiyor. Bizlerde her zaman diğer mahallelere gıpta ile bakıyorduk ama şimdi o mahalleler bize gıpta ile bakacak. Tek temennimiz kısa sürede dönüşümün tamamlanması ve evlerin hak sahiplerine teslim edilmesidir. İnşallah başkanımızın gayretleriyle bu dönüşüm etap etap devam eder. Kentsel dönüşümde elini taşın altına değil gövdesini koyan Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder başta olmak üzere Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ