Başkan Sadıkoğlu, ölçü ve tartı aletleri cezaları için “af” istedi

Ölçü ve tartı aletleri için kesilen fahiş cezalara dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, önce deprem ardından pandemi sürecinde kepenk kapatan esnafa kesilen cezalar için af talep etti.

Ekonomi 4.03.2022 11:51:03 0
Başkan Sadıkoğlu, ölçü ve tartı aletleri cezaları için “af” istedi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2022 11:51

Ölçü ve tartı aletleri için kesilen fahiş cezalara dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, önce deprem ardından pandemi sürecinde kepenk kapatan esnafa kesilen cezalar için af talep etti.

İki yılda bir periyodik olarak muayene edilmeleri gereken ölçü ve tartı aletlerinde 2 Ocak’ta başlayan beyan süresi 28 Şubat’ta sona erdi. Farklı nedenlerle ölçü ve tartı aletlerinin muayenelerini yaptıramayan firmalar ise yüksek cezalarla karşı karşıya kaldı.

Ceza oranlarının fahiş oranlarda olduğunu ifade eden MTSO Başkanı Sadıkoğlu, “Gerek üyelerimiz gerekse esnaflarımızla yaptığımız görüşmelerde ceza oranlarından mustarip çok sayıda firma olduğunu görüyoruz. 83 lira muayene ücreti olan bir tartıya kesilen ceza 900 liranın üzerinde. Esnafın muayene ücretinin 10 katından fazla bir ücretle cezalandırılması uygun değil. Cezalar nedeniyle zorluk yaşayan esnafın mağduriyetinin giderilmesi gereklidir” dedi.

“Öncelikli talep, ceza affı ve süre uzatımı”

Cezasını ödeyemeyen esnafın cihazlarını kullanamadığını, yeni bir tartı aletinin ise yüksek maliyetler oluşturduğuna vurgu yaparak ceza affı talep eden Sadıkoğlu, “Önce deprem ardından pandemi nedeniyle uzun süre kepenk açamayan, açtığı dönemdeyse iş yapamayan ve birçoğu kirasını dahi ödemekte güçlük çeken iş yeri sahibimiz ölçü ve tartı muayenelerini de gerçekleştiremedi. Tüccar ve esnafımız ayakta kalma savaşı verdiği bu süreçte maalesef yüksek cezalarla karşı karşıya kaldı. Son iki muayene döneminde verilemeyen beyannameler nedeniyle kesilen cezalar 1 tartı için en düşük 2 bin lirayı bulmaktadır. Önce deprem ardından pandemi sürecini yaşayan, artan maliyetler nedeniyle belini doğrultmakta güçlük çeken esnafımıza kesilmiş cezaların bir defaya mahsus affedilmesi veya ödenebilecek en makul seviyeye düşürülmesini talep ediyoruz. Bununla birlikte mükelleflerin yeni cezalarla karşılaşmaması için 28 Şubat tarihinde sona eren beyanname süresinin de uzatılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ