Başkan Arslan: “Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir”

Çok büyük bir kesimin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde tüm tarafları memnun edecek bir sonucun çıkacağına inandıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arsla

Ekonomi 29.11.2021 23:20:45 0
Başkan Arslan: “Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2021 23:20

Çok büyük bir kesimin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde tüm tarafları memnun edecek bir sonucun çıkacağına inandıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, "Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir” dedi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Çok büyük bir kesimin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde inanıyoruz ki tüm tarafları memnun edecek bir sonuç çıkacaktır. Emek, alın teriyle çalışanlar desteklenmelidir. Asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde artırılmasının mümkün olduğunu ön görmekteyiz. Hem işveren hem de çalışanlar için asgari ücrette verginin kaldırılması iş dünyası ve çalışanların ortak beklentisi. İşletmelerin de sürdürülebilirliğinin zarar görmemesi için, vergiler güncellenmeli, asgari ücret desteği artırılmalı ve maliyetler düşürülmelidir. Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir” diye konuştu.

2021’in sonlarına yaklaşılan bugünlerde enflasyon-kur-faiz tartışmalarının ekonomi gündeminin birinci maddesini oluşturduğunu aktaran Arslan, “İş dünyası olarak bu göstergelerdeki değişimleri yakından takip etmeye çalışıyoruz. İş dünyası başta olmak üzere vatandaşlarımız bizlere 1970’li yıllarda başlayan ve 1980, 1990’lı yıllarda ekonomimizin üzerine adeta bir kabus gibi çöken ’yüksek enflasyonlu günlere geri mi dönüyoruz’ sorusunu yöneltmekte ve endişelerini dile getirmektedir. İlimiz iş dünyasının çatı örgütü olarak biz tüm bu sorulara, istikrarlı, nitelikli ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme için fiyat istikrarı ve güvenin önemini vurgulayarak, ülkemizin gücüne inandığımızı ve çok zor dönemleri dayanışma sayesinde geride bıraktığını ifade ediyoruz. Bugün enflasyon-kur-faiz göstergelerindeki değişimler nedeniyle geleceğe yönelik öngörü yapmak sadece sanayinin sorunu değil, tüm ekonomik aktörler için bir açmaz olmaya aday konu haline gelmiş bulunuyor. Sürekli fiyat istikrarı ve finansal istikrara vurgu yapmamızın nedeni, enflasyonist bir büyüme yapısının nitelikli ve sürdürülebilir olamayacağının farkında olmamız. Son 20 yıldır elde ettiğimiz kazanımların en kıymetlisi finansal istikrar ve bu iklimin yaratmayı başardığı düşük enflasyondur. Bundan asla vazgeçilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. İsterse bunun bedeli yüksek büyümeden fedakarlık olsun. Çünkü yüksek enflasyonla büyümenin ülkemizin yararına olduğunu düşünmüyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ