Aydem ve Gediz'den usulsüz elektrik kullanımına ilişkin açıklama

- Aydem ve Gediz, kendi adına perakende satış sözleşmesi olmaksızın, önceki tüketici adına düzenlenen faturaları ödemeyi sürdürerek elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde 'usulsüz elektrik

Ekonomi 16.10.2019 12:09:02 0
Aydem ve Gediz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2019 12:09

İSTANBUL(AA) - Aydem Elektrik Perakende Satış AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ, kendi adına perakende satış sözleşmesi olmaksızın, önceki tüketici adına düzenlenen faturaları ödemeyi sürdürerek elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde "usulsüz elektrik enerjisi tüketimi" olarak tanımlandığına dikkati çekti.

Aydem ve Gediz'den usulsüz elektrik kullanımına ilişkin yapılan açıklamada, Yargıtay kararı gereği elektrik enerjisi tüketicisinin, ilgili tüketim noktasından ayrılması durumunda aboneliğini usulüne uygun biçimde feshetmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kendi adına perakende satış sözleşmesi olmaksızın, önceki tüketici adına düzenlenen faturaları ödemeyi sürdürerek elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde "usulsüz elektrik enerjisi tüketimi" olarak tanımlandığına dikkati çekilen açıklamada, ilgili yönetmelikte yer alan maddeye göre tüketiciye yükümlülüklerini yerine getirmesi için yapılacak bildirimlerin gönderilmesi akabinde fiili tüketicinin, kendi adına perakende satış sözleşmesi imzalamaması durumunda enerji kesintisi tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceği ve para cezası ödeyebileceği bildirildi.

Fiili tüketicinin, önceki tüketici adına olan aboneliği sürdürürken tüketim bedellerini ödememesi durumunda önceki tüketicinin bu borçtan sorumlu tutulduğu belirtilen açıklamada, aboneliği kendi adına olmayan tüketicilerin abonelik bilgileri, fatura itirazı, uğradığı zararla ilgili tazmin talebi ve benzeri gibi konularda hak talep edemediği vurgulandı.

Aboneliğini sonlandırmadan adresten ayrılan tüketicilerin, e-devlet üzerinden abonelik fesih işlemlerini yaparak güvence bedeli iadesi almaları durumunda elektrik enerjilerinin kesileceği ve fiili tüketici için mağduriyet oluşacağı aktarılan açıklamada, tüketicilerin, mağduriyet yaşamaması için güncel iletişim bilgileri ile aboneliklerini kendi adları üzerine almaları gerektiği belirtildi.


- Vefat eden kullanıcıların abonelikleri varisleri tarafından ücretsiz alınabilecek


Aydem ve Gediz açıklamasında, fiili tüketicisi vefat eden aboneliklere ait tüketim noktalarında ise mirasçılık belgesi ile başvuran varislerin, güvence bedeli ödemeden abonelikleri kendi adları üzerine alabileceği bildirildi.

İlgili tüketim noktasında varis olmayan kişilerin tüketim yapıyor olması durumunda ise fiili tüketicinin, aboneliğini yönetmelik gereği güvence bedeli ödeyerek kendi üzerine alması gerektiği belirtilen açıklamada, "Tüketiciler, devir işlemleri için güvence bedelini sözleşme esnasında ödeyebileceği gibi sonrasında da 2 taksit olarak faturalarına yansıtabilecek." denildi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ