Avrupa'dan yerli yük vagonlarına yoğun talep

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, TÜDEMSAŞ-özel sektör iş birliğiyle Avusturya merkezli GATX firması için toplamda 400 yük vagonu üretileceğini söyledi.

Ekonomi 14.02.2020 15:51:08 0
Avrupa
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.02.2020 15:51

ANKARA (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, AA muhabirine, kullanıcısına sağladığı avantajlar ve üretimdeki kalite anlayışından dolayı yeni nesil yük vagonlarının çok uluslu şirketlerin ilgisini çekmeye devam ettiğini dile getirdi.

Avrupa'da faaliyet gösteren firmalar adına üretilecek yeni nesil yerli yük vagonları için TÜDEMSAŞ ve Gök Yapı AŞ arasında üç protokol imzalandığını belirten Turhan, Avusturya merkezli GATX firması için geçen yıl imzalanan 150 adet 80 feetlik Sggrs tipi konteyner taşıma vagonu üretilmesine dair protokolün güncellendiğini, üretim planına aynı vagondan 250 adet daha ilave edildiğini kaydetti.

Turhan, geçen yıl üretimine başlanan vagonların imalatına bu yıl da devam edileceğine dikkati çekerek, "TÜDEMSAŞ-özel sektör iş birliğiyle GATX firması için toplamda 400 adet Sggrs tipi yük vagonu üretilecek." diye konuştu.

Avrupa merkezli TOUAX firması içinde üretim yapılacağını anlatan Turhan, "TOUAX firmasına 200 adet 90 feetlik konteyner taşıma vagonu ve 600 adet boji üretilmesi karara bağlandı." ifadelerini kullandı.

Bu siparişin tamamlanmasının ardından ek sipariş verilebileceğine işaret eden Turhan, "TÜDEMSAŞ ve Gök Yapı AŞ arasında Avrupa'da faaliyet gösteren başka bir lojistik firması için 18 adet yük vagonu ve 54 adet H tipi boji üretilmesi için de protokol imzalandı." dedi.

İmzalanan protokollerle TÜDEMSAŞ-özel sektör iş birliğiyle üretilerek Avrupa'ya ihraç edilecek yeni nesil yük vagonları ve bojilerin şirketin üretim planına alındığını bildiren Turhan, 2020-2022 Orta Vadeli Plan (OVP) kapsamında TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünde söz konusu yük vagonlarının imalat planlamasının yapıldığını anlattı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ