Avrupa'da Yılın Finansman İşlemi DenizBank'tan

-DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO'su Hakan Ateş: -'Şubat ayında sağladığımız 435 milyon dolar tutarındaki seküritizasyon işlemimizle ciddi bir yurt dışı finansman sağlamanın yanı sıra, sürdürülebilirlik projelerinde kullanılmak

Ekonomi 7.05.2021 11:02:59 0
Avrupa
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2021 11:02

İSTANBUL (AA) - DenizBank'ın Şubat 2021'de çevre dostu ve sürdürülebilir projelerde kullanılmak üzere sağladığı 435 Milyon Dolar tutarındaki seküritizasyon kredisi, finans sektörünün prestijli yayın organı The Banker tarafından "Avrupa'da Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü"ne layık görüldü.

DenizBank'tan yapılan açıklamaya göre, DenizBank, İngiliz finans dergisi The Banker'ın uzman bankacı ve analistlerin görüşlerine dayanarak, Avrupa çapındaki finans kuruluşlarını farklı kategorilerde değerlendirdiği programda ödül kazanan tek Türk bankası oldu.

Değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen işlem kapsamındaki kaynak, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinde, finansmana erişimi kısıtlı olan kadın girişimcilerin desteklenmesinde ve DenizBank’ın stratejik önem atfettiği tarım sektöründe kullandırılıyor.

Banka, Credit Suisse AG ve Emirates NBD Capital Limited koordinatörlüğünde gerçekleşen işlem ile Türkiye ekonomisine desteğini yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak getirerek sürdürmüştü.

Yatırımcı çeşitliliği açısından da önem taşıyan işlem, uluslararası yatırım ve kalkınma kuruluşları, kurumsal yatırımcılar ve ticari bankalardan büyük ilgi görmüştü.


- "Bankamızın ötesinde, sektörümüz açısından önemli bir ödül"


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO'su Hakan Ateş, küresel salgınının etkileri ile dünya çapında mücadele edilen zorlu dönemde ülke ekonomisi için taze kaynak yarattıklarını belirtti.

The Banker gibi saygın bir platform tarafından ödüle layık görülmelerinin gurur verici olduğunu kaydeden Ateş, şu değerlendirmede bulundu:

"Şubat ayında sağladığımız 435 milyon dolar tutarındaki seküritizasyon işlemimizle ciddi bir yurtdışı finansman sağlamanın yanı sıra, sürdürülebilirlik projelerinde kullanılmak üzere önemli bir kaynak da oluşturmuştuk. Temin ettiğimiz kredinin 7 yıla uzanan vadesi ve uygun maliyeti, ülke ekonomimize ve Bankamızın güçlü performansına duyulan güveni de teyit etmektedir.

Söz konusu kaynağı, sürdürülebilir finansman hedeflerimiz doğrultusunda yeşil projelere, kadın girişimcilere ve çiftçilerimize kullandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu işlemin, finans dünyasının önemli mecrası The Banker tarafından ödüllendirilmesi, başarımızın ulaştığı boyut itibarıyla da çok sevindirici. Önümüzdeki dönemde benzer ürünlerle yeni kaynaklar sağlayarak çiftçi ve KOBİ'lerimiz başta olmak üzere ülke ekonomisine hizmet etmeye devam edeceğiz. Bankamızda bu süreci başından sonuna organize eden İcra Kurulu Üyemiz Bora Böcügöz, Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcımız Beril Oğuz ve ekiplerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ