AVM’lerde Sevgililer Günü ve sömestir hareketliliği

- İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk: - 'Pandeminin getirdiği olumsuzluklara rağmen okulların sömestr tatilinde olması gelen ziyaretçi sayısında diğer haftalara kıyasla yüzde 15-20 civarında artışa neden ol

Ekonomi 13.02.2021 09:18:54 0
AVM’lerde Sevgililer Günü ve sömestir hareketliliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2021 09:18

İSTANBUL (AA) - Sömestir tatili ve Sevgililer Günü’nün aynı döneme denk gelmesiyle özellikle açık konseptli alışveriş caddelerine sahip AVM’lerde ziyaretçi oranlarında artış yaşandı.

İsfanbul Alışveriş Caddeleri açıklamasına göre, dünya genelinde yaşanan salgın süreci, alışveriş ve tüketim alışkanları üzerinde keskin değişiklikler yapmaya devam ediyor.

İnsanların özel günleri kutlama yöntemleri de bu dönemde değişim gösteren etkenlerden biri oldu. Geçtiğimiz yıl birçok özel gün salgının gölgesinde geçerken bu yıl pazar gününe denk gelen Sevgililer Günü de salgın dolayısıyla evlerde kutlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, insanların evde vakit geçirmesi sebebiyle ev içi tüketimin arttığını belirtti.

Baştürk, “Sevgililer Günü, mağazalarımıza olan talebin artmasını sağladı. Ziyaretçiler, akıllı telefon ve akıllı saatler başta olmak üzere teknoloji ürünlerine dair satın alma yönelimine girdi. Kısıtlamalardan dolayı AVM’lerin hafta sonu kapalı olması sebebiyle özellikle perşembe ve cuma günlerinde bir yoğunluk oluştu.” dedi.

Sevgililer Günü nedeniyle teknoloji ürünlerinin yanı sıra kuyum ve aksesuar ürünleriyle parfüm ürünlerinin satışında da artış yaşandığını Baştürk, "Pandeminin getirdiği olumsuzluklara rağmen okulların sömestr tatilinde olması gelen ziyaretçi sayısında diğer haftalara kıyasla yüzde 15-20 civarında artışa neden oldu. Ailelerin de satın alma odaklı AVM ziyaretleri hafta boyunca devam etti. Tüm bu etkenler sayesinde moralli bir hafta geçirmiş olduk." ifadelerini kullandı.

Baştürk, AVM içerisinde market ve eczane bölümlerinin hafta sonları da açık olduğunu anımsatarak, aşı uygulamalarındaki olumlu gelişmelerle birlikte salgın sonrasında fiziki alışverişin eski günlerine döneceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ