ASELSAN ve Turkcell'den güvenli iletişim için iş birliği

- ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün: - 'ASELSAN ile ilgili anlık iletişimimizde yerli ve milli bir çözümü kullanıyor olmayı çok önemli buluyoruz' - Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: - 'Bu iş birli

Ekonomi 4.03.2021 10:14:12 0
ASELSAN ve Turkcell
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2021 10:14

İSTANBUL (AA) - Turkcell ve ASELSAN'ın güvenli iletişim için yaptığı iş birliği kapsamında, Turkcell BiP üzerinden ASELSAN'a özel geliştirilen a-ileti platformu ile ASELSAN çalışanları güvenle iletişim kurmaya devam ediyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’ye yeni teknolojiler kazandırmak için çalışan ASELSAN ve Turkcell, yerli uygulamalar için güçlerini birleştirdi.

Turkcell mühendislerinin geliştirdiği BiP uygulaması üzerinden ASELSAN'a özel tasarlanan a-ileti platformu sayesinde, 9 bine yakın ASELSAN çalışanı güvenle mesajlaşmaya devam ediyor. Tamamen yerli ve milli olan a-ileti platformundaki veriler "Türkiye’nin verisi Türkiye'de kalsın" prensibine uygun olarak ASELSAN'ın kendi veri merkezlerinde saklanıyor.

Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu BiP'in uygulama özelleştirme altyapısı kullanılarak tasarlanan a-ileti platformunda ASELSAN çalışanları kendi aralarında yazılı, sesli ve görüntülü görüşmelerini yapabiliyor. Ayrıca platformda bulunan Keşfet bölümündeki kapalı grup kanalları, ASELSAN ve çalışanları arasındaki iletişimin dijitalleşmesine imkan tanıyor. Veri gizliliğinin son dönemde daha da önem kazanmasıyla kullanıcılara güven veren uygulama, bir şirkete özel geliştirilen ilk iletişim platformu olma özelliği taşıyor.


- "Milli bir çözümü kullanıyor olmayı çok önemli buluyoruz"


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN olarak güvenlik güçleri başta olmak üzere devletin stratejik kurumları için önemli sistemler geliştirdiklerini, bunun yanı sıra ulaşımdan enerjiye pek çok alanda da önemli altyapı hizmetleri verdiklerini vurguladı. Görgün, "ASELSAN ile ilgili anlık iletişimimizde yerli ve milli bir çözümü kullanıyor olmayı çok önemli buluyoruz. Ayrıca, a-ileti platformumuz aracılığı ile hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurarak operasyonel verimliliğimize de katkı sağlıyoruz. ASELSAN için böylesine önemli bir ihtiyacı karşılayan Turkcell yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


- "ASELSAN ile iş birliğine imza atmanın gururunu yaşıyoruz"


Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da Türk savunma sanayisinin lider elektronik kuruluşu ASELSAN ile önemli bir iş birliğine imza atmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Bu iş birliği sayesinde Turkcell'in yerli uygulaması BiP'in uygulama geliştirme altyapısını kullanarak, ASELSAN'a özel güvenli iletişim platformu a-ileti'yi tasarladıklarını kaydeden Erkan, "Büyük çoğunluğunu mühendislerin oluşturduğu ASELSAN çalışanlarının a-ileti’yi güvenle kullanmasından mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da tüm kurumların ihtiyaçlarına özel uygulama ve çözümler geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta ASELSAN yönetimi olmak üzere iş ortaklığımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ