Albaraka Girişim Sermayesi Fonu'ndan 2,25 milyon TL yatırım

- Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku: - 'Önümüzdeki dönemde hem Albaraka Garaj hem de Girişim Sermayesi Fonumuz ile çok daha fazla girişimciye desteğimiz güçlü bir şekilde devam edecek'

Ekonomi 23.09.2019 13:32:46 0
Albaraka Girişim Sermayesi Fonu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.09.2019 13:32

İSTANBUL (AA) - Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (FGSYF), Albaraka Garaj'ın 2. Dönem start-up'larından "TamEntegre" ve "Kronnika" şirketlerine 2,25 milyon lira tutarında yatırım yaptı.

Albaraka Türk'ten yapılan açıklamaya göre, banka 2014 yılında başlattığı inovasyon yolculuğunu, girişimcilikle harmanlanan kurum kültürü ve fintech yatırımları ile sürdürmeye devam ediyor.

Bu vizyon çerçevesinde Albaraka Türk’ün yüzde 100 iştiraki Albaraka Portföy Yönetimi tarafından kurulan Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, iki yeni start up’a daha yatırımda bulundu. Toplam 2.25 milyon TL yatırımla, Albaraka Garaj’ın 2. Dönem start up’larından "TamEngere" ve "Kronnika'ya" yatırım gerçekleştirdi.

Fon, bu yılın mart ayında da 1 milyon TL ile yine Albaraka ekosisteminde yer alan Albaraka Garaj girişimlerinden "Kartoon 3D ve Inooster" girişimlerine yatırım yapmıştı.

Albaraka Girişim Sermayesi Fonu’nun yatırım yaptığı yeni girişimlerden biri olan ve e-ticaret sitelerinin tümüne entegrasyon sağlayan "TamEntegre", şirketlere ticaret sitelerinin bir yerden yönetme imkanı sağlıyor ve ek geliştirmelerle e-fatura ve muhasebe işlemleri konusunda uçtan uca bir çözüm sunuyor.

Yatırım alan bir diğer şirket olan "Kronnika" ise bir robotik süreç otomasyonu (RPA) sağlayan bir start up olarak dikkati çekiyor. Rutin olarak yapılan işleri robotlara aktararak işlerin hem kısa zamanda hem de daha verimli yapılmasına olanak sağlıyor. Albaraka Garaj’a girdiğinde sadece bir robotu bulunan Kronnika şu an 65 robotla 8 şirkete hizmet veriyor.

- “Girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, Albaraka Türk’ün girişimci dostu bir kurum olduğunu dile getirerek, Girişim Sermayesi Fintech Fonu ile iki yeni girişimi daha desteklemiş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Utku, "Albaraka Garaj, inovasyon yolculuğumuzun hem içeriden hem de dışarıdan beslendiği, kurumun dinamikleri ve stratejik önceliklerine uygun özgün bir model olarak yoluna devam ediyor. Girişim Sermayesi Fintech Fonumuz ile birlikte artık daha fazla girişimciye yardım edebiliyor olmamız bizim için ayrı bir mutluluk. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde hem Albaraka Garaj hem de Girişim Sermayesi Fonumuz ile çok daha fazla girişimciye desteğimiz güçlü bir şekilde devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Albaraka Portföy Yönetimi Genel Müdürü Muhammed Emin Özer ise Ekim 2018 tarihinde kurdukları Albaraka Fintech Girişim Sermayesi Fonu ile Albaraka ekosisteminde yer alan Albaraka Garaj girişimlerini desteklemeye devam ettiklerini belirterek, "Yatırım yaptığımız şirketlerin çok daha iyi işler yapacağına inanıyoruz. Mart ayında iki start up’a yatırım yapmıştık. Şimdi iki yeni start up’a daha yatırım yapmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Albaraka Garaj girişimlerini desteklemeye ve start up’lara yatırımlara devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ