ALA-2 jeotermal enerji santrali işletmeye alındı

- MASPO Enerji AŞ'ye ait Manisa Alaşehir’deki 30 megavatlık jeotermal enerji santrali faaliyete başladı

Ekonomi 11.10.2019 15:14:59 0
ALA-2 jeotermal enerji santrali işletmeye alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.10.2019 15:14

ANKARA (AA) - MASPO Enerji AŞ tarafından, Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki 30 megavat kapasiteye sahip ALA-2 jeotermal enerji santralinin işletmeye alındığı bildirildi.

GÜRMEN Group şirketleri bünyesinde bulunan MASPO Enerji'den yapılan açıklamada, ALA-2 jeotermal enerji santralinde elektrik satışına başlandığı belirtildi. Böylece santralin işletmeye alınmasıyla şirketin temiz enerji kurulu gücünün 40 megavata ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MASPO Enerji AŞ Genel Müdürü Murat Solmaz, 2017'de jeotermal santral yatırımlarının ilk fazı olarak 10 megavatlık ALA-1 santralini işletmeye aldıklarını anımsatarak, "Türk mühendisliğinin başarısının teknolojik anlamda geldiği nokta adına önemli bir örneği olan ALA-2’yi de tamamladık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 30 megavat gücündeki ALA-2 santralimizin geçici kabul yapıldı. Türkiye’nin en büyük ilk 10 jeotermal santrali arasında yer almamızın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Solmaz, yeni yatırımlar için şirket olarak fizibilite çalışmalarına devam ettiklerine işaret ederek, "Jeotermal enerji, yenilebilir, verimli, çevre dostu ve yerli bir kaynak olmasının yanı sıra Türkiye’nin en zengin kaynaklara sahip olduğu enerji alanlarından birisidir. Şirketimizin yatırım yaptığı sahanın da büyük bir potansiyeli ve kapasitesi var. Türkiye’nin en verimli ve değerli bu sahasında yeni yatırım alternatiflerini değerlendiriyor, santral yatırımlarımızın üçüncü fazı için fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Maspo Enerji AŞ, Türkiye’nin zengin kaynaklara sahip olduğu jeotermal enerji alanında santral projeleri geliştirmek ve işletmek amacıyla 2010'da kuruldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ