Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz'den 'sigorta sektöründe mevzuat yeniden düzenlenmeli' talebi:

- 'Mevzuatın düzenlenerek tek çatı altında toplanması, sigortacılıkta iş süreçlerini hızlandıracak ve sektörün büyümesine pozitif etki edecek'

Ekonomi 4.05.2021 11:26:15 0
Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.05.2021 11:26

İSTANBUL (AA) - Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz, sigorta sektörünün gelişimi açısından mevzuatın yeniden düzenlenerek tek bir çatı kanun altında toplanmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.

Aksigorta'dan yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin büyümesinde katma değer yaratan sigorta sektörünün, salgının tüm sektörler üzerinde yaratmış olduğu olumsuz etkiye rağmen büyümesini sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Altıngöz, sigorta sektörünün var olan başarı grafiğine ivme kazandıracak etkinin kodifikasyon olduğunu belirterek, "Sigorta sektörünün gelişimi açısından mevzuatın yeniden düzenlenerek tek bir çatı kanun altında toplanması büyük önem arz ediyor. Sigortacılık mevzuatının tek ve kapsamlı bir metinde toplanması ve mevzuat hükümleri arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla tek bir kamu otoritesinin yetkili kılınması sektörün gelişimi adına doğru bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı.

Altıngöz, 1956 yılından bu yana sigortacılığın tek bir mevzuatta toplanmaya çalışıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Sigorta koduna yönelik çalışmalar uzun yıllardır sürüyor. Ancak ne yazık ki halen son şekline kavuşmuş bir mevzuata sahip değiliz. Günümüzde sigortaya ilişkin yasal düzenlemeler pek çok kanuna yayılmış durumda. Tarım Bakanlığından Sağlık Bakanlığına, Çevre ve Maliye Bakanlığına kadar dağınık bir tablo söz konusu. Sigortacılık yasalarının yanı sıra tüketicinin korunması, kara yolları, afet, sivil havacılık, borçlar, SGK, medeni kanun, icra iflas gibi birçok kanundan besleniyoruz. Bu yüzden gecikmeler olabiliyor ve zamanında ihtiyaca cevap maalesef alınamıyor. Bu bir bariyer olarak duruyor sektörde. Bu anlamda mevzuatın düzenlenerek tek çatı altında toplanması, sigortacılıkta iş süreçlerini hızlandıracak ve sektörün büyümesine pozitif etki edecek."


- Zorunlu sigortalarda düzenleme ihtiyacı


Fahri Altıngöz, sektörün büyümesi açısından zorunlu sigortaların da yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, "Toplumda ne yazık ki risk farkındalığı oldukça düşük. Sektör olarak toplumda sigorta bilincinin kazanımı için elimizden geleni yaparken, bu konuda kamu otoritesinin düzenlemelerini de hayati buluyorum. Zorunlu sigortalar konusunda kamusal anlamda birtakım düzenlemelerle destekleyici adımların bir an önce atılması gerekiyor. Var olan zorunlu sigortalardaki sorunların ivedilikle düzeltilmesi ve siber sigorta gibi farkındalığın oldukça düşük ama riskin de bir o kadar büyük olduğu sigorta ürünlerinin zorunlu sigorta kategorisine alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Özellikle Türkiye'de 3 milyonu aşkın KOBİ ekosisteminin bir siber uzmana sahip olmamasının zincirleme siber saldırılara yol açtığını aktaran Altıngöz, siber güvenlik sigortasının KOBİ'ler için zorunlu hale getirilmesi ve sistemsel altyapının buna uygun olarak yeniden oluşturulmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ