AKSAN Genel Başkanı Erol;'Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor'

Ekonomi 2.12.2017 11:12:01 0
AKSAN Genel Başkanı Erol;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.12.2017 11:12
Anadolu Kalkınma Ekonomi Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSAN) Genel Başkanı Arif Erol, Türkiye’nin 2017 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüme göstererek 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
AKSAN Genel Başkanı Arif Erol, üyelerle bir araya gelerek ülke ekonomisini değerlendirdi.
AKSAN’ın kalkınma, ekonomi, sanayi alanlarında proje ve yatırım yapıp ülke ekonomisine kazanımlar sağlayacağını belirten Genel Başkan Arif Erol, “AKSAN olarak hedeflerimiz arasında istihdama yönelik hamleler yapıp işsizliğe çare olmak olacaktır. AKSAN Elazığ’da genel merkezi olan Anadolu’da yükselen değerlerin tüm illerde il başkanlıkları da verilerek yönetimlerinin kurulması iller arasında ticaret ağının sağlanmasında öncülük edecektir. Bir şehrin gelişmesi kalkınması birlik ve beraberlikten geçer. Biz AKSAN olarak birlik ve beraberliği sağlayacak iradeye sahip sanayici ve iş adamlarıyız. Gerek siyasiler gerek bürokratlar gerekse illerin yöneticileri birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi durumunda aşılamayacak bir engel görmüyoruz” dedi.
Türkiye’nin 2017 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 büyüme göstererek 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Erol, “Bizlerin bu süreçte hedefe ulaşmamız da etkimiz desteğimiz büyük oranda olacağı inancındayız. 2017 yılının 11 ayında Türkiye ihracatını yüzde 10,7 oranda arttırılmış olup Ocak-Kasım aylarını kapsayan dönemde gerçekleşen ihracat tutarı 143 milyar 663 milyon doları buldu. Geçen 12 ay baz alındığında ise artış yüzde 10,5 göstermiş bulunmaktadır. Son 12 ayın toplam ihracatı 155 milyar 443 milyon dolar olarak kayda geçmiştir. Ülke olarak tüketenlerden ziyade üreten konumunda olmamız ülkemiz ekonomisine ivme kazandıracaktır. Türkiye olarak dünya ekonomi liginde ilk 10 girmesi yerli üretimden geçer. Yerli otomobil üretecek duruma gelen ülkemiz artık kabuğuna sığmayan yerli ve milli üretim politikası seyreden duruma gelmiştir. Türkiye savunma sanayisinde yüzde 65 yerli üretim yaparak savunma sanayisinde sıçrama döneminin geçmiştir” ifadelerini kullandı.
Erol’un, bilgi vermesinin ardından üyeler karşılıklı olarak görüş alış verişinde bulundu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ