AKO Akü, 2021'de yüzde 70 büyüme hedefliyor

- AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender: - 'Küresel sağlık krizinin damga vurduğu bir yılda, ülkemiz ekonomisine olan sorumluluklarımızı başarı ile yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz'

Ekonomi 11.01.2021 15:32:18 0
AKO Akü, 2021
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.01.2021 15:32

İSTANBUL (AA) - Yerli sermayeli AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren AKO Akü, 2020'de cirosunu bir önceki yıla kıyasla yüzde 60 artırarak 30 milyon dolar seviyesine yükseltirken, bu yıl yüzde 70 büyüme hedefliyor.

AKO Grup açıklamasına göre, AKO Akü, 2020'de cirosunu bir önceki yıla oranla yüzde 60 artırarak 30 milyon dolar düzeyine çıkardı. Aynı başarıyı bu yıla da taşımayı hedefleyen AKO Akü, 2021'e yüzde 70 büyüme ve 52 milyon dolar ciro hedefiyle giriyor.

AKO Akü'nün yıllık üretim kapasitesinin de izleyen 2 yıl içinde 7 milyon adede çıkarılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, salgın döneminde üretimin alınan tedbirlerle kesintisiz sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Küresel sağlık krizinin damga vurduğu bir yılda, ülkemiz ekonomisine olan sorumluluklarımızı başarı ile yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Fabrikamızda çalışma arkadaşlarımızın sağlığı için gerekli tüm önlemleri aldık, üretimi kesintisiz sürdürdük. Gerek iç pazarda gerekse ihracat pazarlarımızda payımızı ve üretim adetlerimizi artırdık. Gerek iç ve dış satışlarımızda gerek üretim adetlerimizdeki artışın ciromuza olumlu yansıması sonucu 2020 yılını yüzde 60 büyüme performansı ile kapattık. 2021 yılında ise hedefimiz, gerek iç ve dış satışlarımızda gerek üretim adetlerimizdeki artışı sürdürmek ve ciromuzu yıllık yüzde 70 büyüme performansı ile 52 milyon dolar düzeyine çıkarmaktır."

2016 yılında faaliyete geçen AKO Akü'nün, iç pazardaki payını ve ihracat performansını istikrarlı bir şekilde artırdığını aktaran Büyükkalender, Kaizen Tüneli ve Matrix Press teknolojisinin yanı sıra Ar-Ge yatırımları ile akü sektöründe fark gösteren AKO Akü'nün, aralarında İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İtalya'nın yanı sıra Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Rusya, Katar, Ukrayna, Kolombiya ve Nijerya'nın da yer aldığı toplam 80 ülkeye akü ihracatı gerçekleştirdiğini bildirdi.

AKO Akü'nün, Türkiye'nin akü üretiminde teknolojinin zirvesi kabul edilen Matrix Press (Punch) ve Kaizen Tüneli üretim modelleriyle üretim yapan tek üreticisi olma özelliği taşıdığını belirten Büyükkalender, "Alanımızdaki en ileri teknoloji ile donatılmış fabrikamız, aynı zamanda sıfır atıkla üretim yapan bir tesis özelliği taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Hedeflerinin, sektörde dünyadaki en iyi ve en rekabetçi Türk firması olmak ve Türkiye için değer üretmek olduğunu belirten Büyükkalender, "Otomasyon ve teknoloji gücümüz, Ar-Ge odağımız ve teknolojimiz, rekabetçiliğimiz ve maliyet yapımızla, çevre bilincimizle sektörde dünya klasmanında önde gelen firmaların arasında olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Verilen bilgiye göre, AKO Akü, 2020 yılında ayrıca dünyada akü sektörünün en etkili konferanslarından sayılan ELBC'de, özellikle stop-start teknolojili araçlar için yapılan Ar-Ge ve ürün çalışmalarının bu teknolojinin gelişimine sağladığı katkı temelinde verdiği online sunumla dikkati çekti ve sektörün en önemli uluslararası mecrasında da ilgi gören bir makale ile yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ