6 puanlık ilave prim desteği 1 yıl daha uzatıldı

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Malatya’nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçede uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığını belirterek, “Bu önemli karar için üyelerimiz adına Cumhurbaşkanımı

Ekonomi 24.02.2021 22:44:03 0
6 puanlık ilave prim desteği 1 yıl daha uzatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2021 22:44

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Malatya’nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçede uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresinin 1 yıl daha uzatıldığını belirterek, “Bu önemli karar için üyelerimiz adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

31 Aralık 2020 tarihinde son bulan 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin 2021 yılının son gününe kadar uzatıldığını ifade eden Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, yaptıkları girişimlerin olumlu sonuç vermesiyle 6 puanlık sigorta primi teşviki süresinin uzatılması kararının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Aralarında Malatya’nın da bulunduğu 51 il ve 2 ilçenin 2013-2020 yılları arasında 5 puanlık prim indirimine ilaveten yüzde 6 oranında sigorta primi teşvikinden yararlandığını anımsatan Sadıkoğlu, “2020 yılının Şubat ayında Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile uzatılan destek 31 Aralık 2020 tarihinde son buldu. Üyelerimizden gelen talep üzerine konuyu gündemimize alarak hazırladığımız dosyayı çatı kuruluşumuz olan TOBB’a ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderdik. Sürenin uzatılmasıyla ilgili yapmış olduğumuz basın açıklamamız yazılı ve görsel medyada geniş yer buldu. Açıklamalarımızda işverenlerimizin sürenin uzamamasıyla 214 TL’lik destekten mahrum kaldığını ifade etmiştik. 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin işletmelerimize destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini dile getirmiştik” ifadelerine yer verdi.

“Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz”

Alınan karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Sadıkoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Değerli üyelerimizin talebi üzerine gündeme getirdiğimiz ve hazırladığımız dosya ile uzun zamandır takibini yaptığımız, aralarında Malatya’nın da yer aldığı 51 il ve 2 ilçemizde uygulanan ilave 6 puanlık sigorta primi teşvikinin süresi 24 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 31.12.2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu önemli karar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ