51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması

- TÜBİTAK İstanbul Asya Bölgesi Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz: - '51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Türkiye genelinde 15 bin 273 proje başvurusu yapıldı'

Ekonomi 9.03.2020 15:34:21 0
51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.03.2020 15:34

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) İstanbul Asya Bölgesi Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz, 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Türkiye genelinde 15 bin 273 proje başvurusu yapıldığını bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması'nın açılışı, Üsküdar'da bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan TÜBİTAK İstanbul Asya Bölgesi Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz, bu yıl 51'incisi düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinde 15 bin 273 proje başvurusu yapıldığını, bölgede 852 proje başvurusu alındığını bildirdi.

Gündüz, "852 başvuru içerisinden seçilerek İstanbul Asya bölgesine gelen 100 proje sahibi öğrenciyi ve bilim için araştırma yapan, bu yarışmaya başvurmak için çaba gösteren, tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri kutluyorum." dedi.

Bugün bilim ve teknolojinin etkin olduğu, tüm toplumları etkileyen ve küreselleştiren bir dünyada yaşandığını ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

"Bu gelişmelerin oluşmasında bilimsel araştırma faaliyetleri önemli rol oynamaktadır. Araştırma projelerinin yapılması toplumsal ve evrensel düzeyde bilime, ekonomiye, sanata katkı verebilecek öğrenciler için önemli bir deneyim kaynağıdır. Bu projeler, öğrencilerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bunun için eğitim ve bilime açık genç nesiller yetiştirmek için gayret ediyoruz. Bilim insanı olmak, bilimsel metodolojiyi bilimsel yöntemi uygulayabilmek demektir. Farklı mesleklerden farklı kişiler de işlerinde bilimsel yöntemi uygularlar. Yani bilimsel yöntem, esasında bir meslek anlayışı değil, bir yaşam tarzıdır. Bilim yaşantısına erken yaşlarda başlamak, bilim üslubunu erken dönemde bir zihin yöntemi olarak benimseyip bunu mesleki anlayış haline getirebilmek önemli bir kazanımdır."


- "Bilimin Avrupa'da zemin bulması yüzyılları aldı"


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse de 2 yıldır Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge Yarışması'nın fakültelerinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Üniversitem, fakültem ve TÜBİTAK adına teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Bir ülkenin bilimle ne kadar ilgiliyse gelişmişlik düzeyinde de o kadar ileride olduğunu vurgulayan Köse, bilimin Avrupa'da zemin bulmasının yüzyılları aldığını söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ