Eğitimlerini tamamlayan AFAD gönüllüleri sertifikalarını aldı

Eğitimlerini tamamlayan AFAD gönüllüleri sertifikalarını aldı

Eğitim 24.02.2025 17:50:54 0
Eğitimlerini tamamlayan AFAD gönüllüleri sertifikalarını aldı
Tarih: 24.02.2025 17:50 Güncelleme: 24.02.2025 17:50
Elazığ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan AFAD gönüllüleri, düzenlenen törenle sertifika ve kimlik kartlarını aldı.

Elazığ AFAD Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlerle, afetlerde gönüllü olarak görev alacak AFAD gönüllüleri yetişiyor. İnsani yardım ve psikososyal destek eğitimi, yangın, farkındalık, ilkyardım gibi alanlarda eğitim alan gönüllüler, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezinde düzenlenen törenle sertifika kimlik kartlarını teslim aldı.

Doğal afetlerin dünyanın ve ülkenin bir gerçeği olduğunu belirten Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Bu gerçekle yaşamaya her zaman için hazırlıklı olmak durumundayız. Bu çerçevede de aynı zamanda, toplumun her kesiminin bilinçlenmesi lazım. Elazığ’da bin 400’e yakın arama kurtarma personeli yetiştirdik. Her geçen gün çok daha iyiye gidiyoruz. Sadece arama kurtarma ekipleri olarak değil, aynı zamanda destek ekipleri, lojistik ve tahliyenin çok iyi bir şekilde koordine edilmesi gerekiyor. Bizim de yapmaya çalıştığımız tam olarak budur. Ülkemiz, deprem bölgesi içerisinde var olan bir ülke. Dolayısıyla doğal afetler gerçeğimiz olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bizler, çok daha iyi organize olmuş bireyler olacağız. Arama ve kurtarma birliklerimiz o dönemde destanlar yazdı. Çok büyük fedakarlıklar ve dayanışma içerisinde çalışmalar yapıldı. Bu anlamda, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. İnşallah bizde geçmişe bakarak ders alan kişiler olarak çok daha iyi organize olarak bundan sonraki doğal afetlerde ve depremlerde yıkımın etkisini en aza indirecek şekilde gayret göstereceğiz. Çok daha bilinçli bir şekilde tatbikatlarımızı yapacağız. Hazır olmamızı daha da üst noktalara getirecek bir çalışma içerisindeyiz. Burada ekipleri kurduk plaketlerini ver armalarını verdik değil, haberli ve habersiz olarak arkadaşlarımız sürekli bir araya gelecek. Bir şeylerin olması gerekmiyor, bazı şeyler yaşanmadan tatbikatlarımızı yapalım ki Allah korusun herhangi bir ihtiyaç anında arkadaşlarımız tam ve tekmil olarak ne yapacaklarını bilerek bizlerle bir araya gelsinler" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ