Eğitimde dijital dönüşüm atağı

Eğitimde dijital dönüşüm atağı

Eğitim 7.08.2025 09:02:26 0
Eğitimde dijital dönüşüm atağı
Tarih: 07.08.2025 09:02 Güncelleme: 07.08.2025 09:02
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Malatya Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle "Dijital Çağın Öğretmeni: Eğitimde Teknoloji Kullanımı ve Dijital İçerik Üretimi" eğitim programı başlıyor.
Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2025 Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek proje, 80 öğretmenin katılımıyla 20 gün sürecek. Projenin sözleşmesi, FKA Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Malatya Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler’in katılımıyla düzenlenen törenle imzalandı.
Eğitim, öğretmenleri dijital çağın gerektirdiği becerilerle donatarak sınıf içi öğrenme süreçlerini yenilikçi teknolojilerle zenginleştirmeyi hedefliyor. Program, dört temel modülden oluşuyor. Arduino ile robotik kodlama eğitimi ile, temel elektronik, kodlama ve sensör-motor ilişkisi üzerine uygulamalı eğitimlerle mini robot projeleri geliştirilecek; LEGO ile robotik kodlama eğitimi ile, legoyla tasarım odaklı projeler ve sensör tabanlı kodlama becerileri kazandırılacak; Yapay Zekâ Araçlarını Kullanarak İçerik Geliştirme Eğitimi ile, yapay zekâ araçlarıyla ders materyalleri, görsel ve video içerikleri üretme ile kişiselleştirilmiş öğretim materyallerin hazırlanması öğretilecek; büyük dil modelleriyle prompt yazma eğitimi ile, bu modellerin eğitimde kullanımı ve etkili prompt yazma teknikleri uygulamalı atölyelerle sunulacak.
Program, öğretmenlerin yalnızca teknoloji kullanıcısı değil, aynı zamanda özgün dijital içerik üreticisi olmalarını sağlayacak. Malatya’nın kültürel mirasını dijital platformlara taşıyacak projeler üretilecektir. Eğitim, 80 öğretmene doğrudan ulaşırken, bu öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşmasıyla yaklaşık 400 öğretmene dolaylı olarak etki edecek. Program, öğretmenlerin dijital dönüşüm farkındalığını artırarak sınıf içi teknoloji kullanımını yaygınlaştıracak, öğrenci merkezli, etkileşimli öğretim yöntemlerini güçlendirecek ve öğrencilerin dijital becerileri ile 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirecek. Özellikle deprem sonrası dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenlerin mesleki kapasitesini güçlendirerek, Malatya ve TRB1 bölgesinde eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlanacaktır.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ