Yazar Yıldız Ramazanoğlu, Muş'ta öğrencilerle buluştu

Eğitim 19.04.2018 14:24:45 0
Yazar Yıldız Ramazanoğlu, Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2018 14:24
Yazar Yıldız Ramazanoğlu, Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yazarları Eserleri İle Tanıyalım” projesi kapsamında Muş’ta öğrencilerle bir araya geldi.
Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Yazarları Eserleri İle Tanıyalım” projesi kapsamında, imza ve söyleşi günü düzenlendi. Muş Öğretmenevinde düzenlenen ve Yazar Yıldız Ramazanoğlu’nun konuk olduğu programa, öğrenci ile öğretmenler katıldı.
Öğrencilere bilgilendirme yapılmasıyla başlayan programda konuşan Yazar Yıldız Ramazanoğlu, “Gerçekten Muş’ta sizlerle bir araya gelmek onur verici bir durum, çok mutlu oldum. Muş’ta biraz gezdim ve burada insan değerlerinin halen muhafaza edilir olması beni çok etkiledi. Bugün tabi ki okumak ve yazmakla ilgili kaç şey söylemek istiyorum sizlere; hangi ortam yazdığınızı, hangi çağa gözlerinizi açtığınızı biraz hatırlatmak istiyorum. Çünkü hiçbir yazar yaşadığı çağın gerçeklerinden kendisini birey olarak da, toplum olarak da kuşatan hakikatlerden uzakta kalamaz. Onların dışında, tamamen afakî şeyler yazamaz. Zaten eğer bir yazar; çağının tanığı olabiliyorsa, yaşadığı zamanın şahitliğini yapabiliyorsa, onun yazdıklarının kıymeti daha da çoğalır diye düşünüyorum” dedi.
Var olan sorumlulukların nasıl fark edilebileceği üzerine de konuşan Yazar Ramazanoğlu, “Sorumluluklarımızı nasıl fark edebiliriz? Nereden bu sorumluluklarımızı çıkartabiliriz? Bence bu biraz okuyarak olması gereken bir şey. Çünkü kitaplar yoluyla biz başka hakikatlere, başka insanlara, başka kültür ve medeniyetlere, başka insanların duygularına, onların hayata bakışlarına eğilebiliriz. Böyle bir imkana sahip olabiliriz” diye konuştu.
Yazar Ramazanoğlu’nun konuşmasının ardından program, soru-cevap şeklinde devam etti. Daha sonrasında Yazar Ramazanoğlu, öğrencilere dağıtımı yapılan eserlerini imzalayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ