Varto’da kütüphanesiz okullara kütüphane

Varto Şehit Serdar Akın Anadolu Lisesi İle Varto Anadolu İmam Hatip Lisesine Kütüphane

Eğitim 7.03.2020 09:48:19 0
Varto’da kütüphanesiz okullara kütüphane
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.03.2020 09:48

Muş’un Varto ilçesinde “Varto Her Yerde Okuyor’ kampanyası ile okumanın önemine değinen ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiği vurgusu yapan Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Ertuğrul Avcı, Varto’da kütüphanesiz okul kalmaması için çalışmalara başladı.

Varto ilçesinde kütüphanesi olmayan okullara kütüphane yapılması, kütüphanesi bulunan okullarda ise mevcut kütüphanelerin iyileştirilmesine ilişkin Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Avcı başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, şube müdürleri, Şehit Serdar Akın Anadolu Lisesi Müdürü Abdulnasır Sever, Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü, Abdulhalik Sever ile okul müdürlerinin katılımıyla Şehit Serdar Akın Anadolu Lisesi ile Varto Anadolu İmam Hatip Lisesindeki kütüphanelerin açılışı geçekleşti. He iki oluklun kütüphane açılışı kurdelesini keserek 5 bin adet kitabın hayırlı olması dileklerinde bulunan Kaymakam Avcı, Varto ilçesinde bu gün Şehit Serdar Akın Anadolu Lisesi ile Varto Anadolu İmam Hatip Lisesinde 3. ve 4. kütüphanelerini açtıklarını söyledi. Geleceği şekillendirmek ve daha güvenle bakabilmek için önceliğin eğitim olduğunu ifade eden Kaymakam Avcı, kaliteli bir eğitim için de akademik başarının yanında sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yönünden öğrencilerin gelişmesi gerektiğini belirterek, "Okullarımızdaki fiziki mekânları iyileştirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli şartlarda eğitime devam etmeleri en büyük arzumuz. ’Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi ile de çocuklarımıza kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırabileceğimiz alanlar oluşturmak istiyoruz" dedi.

Kitap okumanın çocukların gelişiminde büyük bir etkiye sahip olduğunu, ruhu ve zihni beslediğini de ifade eden Kaymakam Avcı, "Günümüzde toplumlar, sahip oldukları bilgi birikiminin çoğunluğunu kitaplar sayesinde edinmektedir. Geri kalan bilgi ise tecrübeler ile öğrenilir. Kitap okumak, düşünce yapısı ve hayal gücünü geliştirir, kendimizi ifade etme yeteneğimizi geliştirir. ’Kütüphanesiz okul kalmasın’ projesi ile amacımız çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların düşünen, üretebilen, kendini daha iyi ifade edebilen bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Varto’daki çocukların eğitim ve kültürleri anlamında bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımızın teröre bulaşmaması anlamında bir adım daha atılmış olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen her kese teşekkür ederim" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne tarafından yapılan çalışmaları değerlendirilerek, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitimde niteliğin arttırılması amacıyla yapılması planlanan projelerle ilgili Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Avcıya bilgi vererek, “Bu yılki eğitim ve öğretimde yaklaşık olarak her iki okulumuz yaklaşık 5 bin bin kitap verdik. Öğrencilerimiz artık halk kütüphanesine gitmeden burada kitap ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bundan sonrada diğer okullarımızda bu tür kütüphaneleri açacağız. Özellikle ilçe kaymakamımıza ve okul müdürümüz ile emeği geçen her kese teşekkür ederim” dedi.

Okul öğrencileri ise, kütüphaneye yetişmenin mutluluğuyla kitapları okumaya başladılar. Kaymakam Ertuğrul Avcı öğretmenler odasında öğretmenlerle yaptığı toplantının ardından okullardan ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ