Van'da 'kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması projesi'

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği (IPA) programı kapsamında finanse edilen, özellikle kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması projesi (KEP-II) çalıştayı Van’da yapıldı.

Eğitim 26.10.2016 00:00:49 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.10.2016 00:00

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği (IPA) programı kapsamında finanse edilen, özellikle kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması projesi (KEP-II) çalıştayı Van’da yapıldı.


Elite World Van Otelde başlayan ve üç gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Babanlığımızca desteklenen kızların eğitime erişimi projesi 3. yılına girmekte. Bu yıl mart ayına kadar saha ziyaretleri ve çeşitli çalışmalarla devam edecek. Netice itibarıyla nihai amacımız tüm kız çocuklarımızın okula erişimini sağlayacak faaliyetleri inşallah sonlandırmış olacağız. Bir işe nasıl başlarsanız öyle de devam eder. Bizler Van olarak bu projeyi çok sağlıklı bir şekilde bugüne kadar yürüttük. Özellikle de ekiplerimiz bu anlamda hem velileri ikna etme hem de STK’ları bu sürece dahil etme konusunda ciddi çabalar ortaya koydular. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.


“Eğitimin dışında kalan fertler, o toplumun en büyük ayıbıdır”
Çağımızda eğitimin dışında kalan fertlerin toplumun en büyük ayıbı olarak nitelendiren Kırekin, “Bu fertlerden en önemli unsur olarak gördüğümüz kızlarımızın eğitime erişiminin önünde engelleri kaldırmamak da toplumun ayıplarından bir tanesidir. Bu anlamda kızların okullaşması için önlerindeki engelleri her ne ise bunların mutlaka topyekûn olarak bütün paydaşlarımız tarafından ortadan kaldırılması gerekir. Bu anlamda bizlere düşende ilgili kesimleri ve paydaşlarımızı aydınlatmak, bilinçlendirmek ve kızlarımızın okullara erişimi hususunda engelleyici unsurları ortadan kaldırmak için onlara yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı.


İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, okul müdürleri ve okul rehber öğretmenlerin katıldığı çalıştay, Uzlaşmazlık Yönetimi Uzmanı Sevgi Binbir tarafından ‘Uzlaşmazlık Kavramı ve Türleri’ konusunda yapılan bilgilendirme ile devam etti.

 
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ