Üniversite öğrencilerinden farkındalık etkinliği

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalığı Günü’ dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Eğitim 2.04.2022 09:13:59 0
Üniversite öğrencilerinden farkındalık etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.04.2022 09:13

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalığı Günü’ dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Kulübü öğrencileri, ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalığı Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler yaptılar. Üniversitenin merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Ahmet Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören 15 otizmli öğrenciyi misafir eden kulüp üyeleri, öğrencilerle dans edip çeşitli etkinlikler yaptı.

2 saat süren etkinlikte resim yapan otizmli öğrenciler daha önceden hazırladıkları çeşitli süs eşyalarını da bu etkinlikte satışa sundular.

Açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmet Kulübü Başkanı Melike Ayça Erhan, kulüp bünyesinde 150 öğrenci üyelerinin bulunduğunu, daha önce farklı alanlarda etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugünde Otizm Günü dolayısıyla otizme dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Erhan, “Kulüp olarak genelde böyle sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Bugünde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Ahmet Eren Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda öğrenim gören otizmli öğrencilerimizi üniversite öğrencilerimizle buluşturduk. Bu etkinlikteki amacımız, üniversite öğrencilerimiz arasında otizm farkındalığının oluşmasıydı. Aynı zamanda bu tür insanlara karşı hassasiyet beslemeleridir. Bu etkinlikle beraber renkli el baskısı, resim ve çeşitli dans gösterileri yapıldı. Ayrıca otizmli öğrencilerimiz tarafından yapılan el emeklerini de burada sergileyerek satışa sunduk. Elde edilen gelirlerle de yeniden malzeme alacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmet Eren Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Onur Ayördü ise başta Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş olmak üzere kulüp üyeleri ve öğretim üyelerine teşekkür etti. Ayördü, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bu etkinliğe katıldık. Okulumuzun 15 öğrencisi ile buraya katıldık. Burada otizmli öğrencilerimizle üniversite öğrencilerimiz ortak resimler çizdi. El sanatları atölyemizde ürettiğimiz materyalleri burada sergileme ve satış fırsatı bulduk. Otizme mavi ışık yakmak amacıyla el boyaları ile baskı yapacağız. Bu etkinlikte emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ