Üniversite adayları zorlu parkurda zamana karşı yarıştılar

Erzincan’da üniversite adayları, Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin gerçekleştirdiği özel yetenek sınavında zamana karşı yarıştılar.

Eğitim 26.08.2021 12:40:25 0
Üniversite adayları zorlu parkurda zamana karşı yarıştılar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.08.2021 12:40

Erzincan’da üniversite adayları, Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin gerçekleştirdiği özel yetenek sınavında zamana karşı yarıştılar.

Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne özel yetenek sınavıyla Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ile Spor Yöneticiliği bölümlerine yerleşmek üzere 80 öğrenci alınacak. 321 öğrencinin müracaat ettiği özel yetenek sınavı bugün Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonu’nda yapıldı.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen sınavda herhangi bir şaibeye mahal verilmemesi için fotosel ölçüm cihazları ile başlayıp-biten parkurlarda öğrenciler zamana karşı birbirleriyle yarıştı. Adaylar Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ile Spor Yöneticiliği bölümlerine yerleşebilmek için akademisyenlerin hakem, gözlemci ve sınav komisyonu olarak görev aldığı zorlu yetenek sınavında ter döktüler. Başlayan özel yetenek sınavı 27 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek.

Binali Yıldırım Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şat yapılan özel yetenek sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Spor Bilimleri Fakültemizin ilk sınavını yapmış bulunmaktayız. Önceden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluydu bildiğiniz üzere şimdi isim değişikliği ile Spor Bilimleri Fakültesi oldu. Dolayısıyla fakültenin ilk sınavını yapmış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 321 adayımız var toplam. Bunlardan 50’si kız öğrenci geri kalan ise erkek öğrenci. İçlerinde 4 milli sporcu ve 1 engelli sporcumuz var. Korona tedbirlerine uyarak güvenli bir ortamda öğrenci adaylarını sınav yapıyoruz. Yarına kadar devam edecek sınavımız ve yarın itibariyle sonlanacağını umut ediyoruz. Şu anda fakültemizde Spor Yöneticiliği Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümü olmak üzere 2 bölümümüz aktif. 40 bir bölüme 40 da bir bölüme olmak üzere toplamda 80 aday alacağız. Geri kalan öğrenciler ise elenmiş olacaklar. Antrenörlük eğitimi ve diğer bölümlerimiz ise ileri ki yıllarda gerekli öğretim üyesi ihtiyacını karşılayarak aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Fakülteyi daha aktif, daha kullanılır hale getirerek öğrencilerimizle güzel başarılara imza atmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özel yetenek sınavlarına Mardin’den, Osmaniye’den ve daha birçok farklı ilden katılan öğrenciler ise, “ Zamana karşı yarışıyoruz, ter döküyoruz. Rakiplerimizde aynı şekilde ter döküyor. Çok heyecanlanıyoruz. Antrenörlerimiz bizi iyi çalıştırdı. Elimizden geleni yatık artık sonuçları bekliyoruz.” diye konuştular.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ