Tatvan’da ‘Diksiyon Eğitimi Atölyesi’ kursu

Bitlis’in Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi ve İletişim Uzmanı Özkan Kızılkaya tarafından düzenlenen “Diksiyon Eğitimi Atölyesi”, yapılan uygulamalı eğitimin ardından sona erdi.

Eğitim 29.03.2022 08:14:48 0
Tatvan’da ‘Diksiyon Eğitimi Atölyesi’ kursu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.03.2022 08:14

Bitlis’in Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi ve İletişim Uzmanı Özkan Kızılkaya tarafından düzenlenen “Diksiyon Eğitimi Atölyesi”, yapılan uygulamalı eğitimin ardından sona erdi.

İlçeyi değerleri ile geleceğe taşıyan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, bir yandan da eğitime katkı sağlayan hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Tatvan’da insanların güzel ve etkili konuşmaları, daha iyi iletişim kurmaları amacıyla açılan ‘Diksiyon Eğitimi Atölyesi’, 4 aylık teorik ve uygulamalı eğitimin ardında sona erdi. Yoğun talep üzerine açılan ‘Diksiyon Eğitimi Atölyesi’ne ise öğrenci, öğretmen, imam ve ev hanımı gibi her kesimden 80 kursiyer katılım sağladı.

Kursa katılım sağlayan kişilere İletişim Uzmanı Özkan Kızılkaya tarafından diksiyon, beden dili ve hitabet eğitimleri verildi. 4 aylık bir sürenin ardından Tatvan Kültür Merkezinde toplanan kursiyerler, seçtikleri herhangi bir konu ile ilgili sunum yapıp, şiir ve türkü seslendirerek eğitimlerini tamamladı.

Renkli görüntülerin oluştuğu eğitimde kursiyerler doyasıya eğlenerek bilgilendi. Etkinlik, hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ise insanlar arasında daha iyi iletişim sağlamak ve daha iyi diyalog kurabilmek için kursun faydalı olduğunu ve gençlerin eğitimine katkı sunan bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

“Gençlerimiz gerçekten kendilerini ifade edebilsinler istiyoruz”

4 aylık diksiyon eğitimini tamamladıklarını belirten İletişim Uzmanı Özkan Kızılkaya, “Kursiyer arkadaşların ilk başladıkları gün ve sona geldikleri gündeki bütün tavır, davranışları, üslupları, kendilerini ifade etme güzelliklerinin kıyafetlerine bile yansıma hallerini gördüklerimizde bu eğitimin ne kadar insan için gerekli olduğunun net bir kanıtını görmüş olduk. Arkadaşlarımızı ilk gün sahneye çıktıklarında kendi isimlerini bile telaffuz ederken yaşadıkları heyecanın belli bir noktadan sonra adından ziyade bir şiir okuması, türkü seslendirmesi, bir sunumu sunum teknikleri doğrultusunda arz etmesi muazzam bir şekilde takdire şayandı. Gençlerimiz gerçekten kendilerini ifade edebilsinler istiyoruz. Biz onun yerine konuşabilen birilerini değil, kendi yerine, kendi olabilen ve kendi adına konuşabilen gençlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu doğrultuda da oluşabilecek bütün eğitimlere katkı sunmak ve bu doğrultuda üstümüze düşen bütün sorumlulukları da yerine getirmek istiyoruz” dedi.

Her meslekten insanların kursa katıldığını söyleyen kursiyer Eda Erdoğan ise “Diksiyon ve etkili iletişim kursunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri olarak Özkan Kızılkaya Hocamız aracılığı ile eğitim aldık. Bugün de birçok arkadaşımız ile birlikte kursu bitirme adına sunum, şiir ve şarkı seslendirdik. Öğrenci, öğretmen, imamına kadar birçok meslekten kişiler bu kursa katıldı. Bundan dolayı birçok kişiyle tanışmış olduk ve yeni arkadaşlıklar edinmiş olduk. Bugün de kursun sonuna geldik. Güzel geçtiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ