Simülasyon toplantısı Malatya’da yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Model Birleşmiş Milletler simülasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitim 19.05.2022 17:35:32 0
Simülasyon toplantısı Malatya’da yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2022 17:35

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Model Birleşmiş Milletler simülasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Malatya’da eğitim veren 18 eğitim kurumundan 88 öğrenci delegenin katılımı ile yapıldı. Toplantıya katılan öğrencilerin sunumlarını Birleşmiş Milletlerin ortak dili olan İngilizce yapmalarının ardından öğrencileri Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti yaptığı konuşmada vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu tür etkinliklerin önemini dile getirdi. Gürkan, “Mun Unicef Delegelerinin bu salonda böyle bir similasyon toplantısını yapması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bugün değişik ülkelerin delagasyonu hüviyeti içerisinde bu meclis salonu oturumunda siz okullarda eğitim öğretim görevli öğrencilerimiz bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak kendinizi geleceğe hazırlamak noktasında önemli bir sınavdan geçiyorsunuz. Çocuk Hakları konusunda Birleşmiş Milletlerin almış olduğu kararlar önemlidir. Özellikle sağlık konusunda, eğitim konusunda, göçmen çocuklar konusunda, hastalıklar konusunda, onların daha sağlıklı ortamlarda yetişmesi konusunda çocuk haklarının doğuştan getirdiği hakları vardır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bütün Türk Ulusu çocuklarına armağan edilmesi bu milletin ne kadar büyük millet olduğunu göstergesidir. Dünya milletler camiası içerisinde hiç bir millete kadın hakkı, çocuk hakkı, gençlik hakkı diye veya bunun gibi hak hukuk haklarını bir tarafa bırakın, haklar hukuklar tanınmazken, Türkiye Devleti’nin meclisinin açıldığı gün tüm Türk çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmesi önemli bir hadisedir. Diğer bir bayram da 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın gençlerimize özel olarak armağan edilmesidir. Sizler de Birleşmiş Milletler Çocuk Delegesi olarak temsi ettiğiniz ülkeler adına, bu ülkelerin çocuk hakları konusundaki hassasiyetleri, oradaki uygulamaları, yasal düzenlemeleri noktasında ülkeler hakkında temsil ettiğiniz ülkeler hakkında bilgi sahibi olursunuz. O temsil ettiğiniz ülkeleri ne kadar iyi ve doğru temsil ederseniz görevinizi en güzel şekilde yerine getirmiş olursunuz. Temsil ettiğinin ülkeleri araştırın. Onların medeniyet ve tarih geçmişini araştırın ve kendi ülkenizle karşılaştırmalar yapın. Çocuk haklarının korunması noktasında bibim ülkemizin ve devletimizin almış olduğu tedbirler ve yasal düzenlenmeler hakikaten dünyada örnek teşkil edecek bir yapı formatındadır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ