Said Nursi İmam Hatip Ortaokulundan örnek çalışma

Eğitim 25.02.2018 10:34:48 0
Said Nursi İmam Hatip Ortaokulundan örnek çalışma
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2018 10:34
Muş’un Hasköy ilçesindeki Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu (İHO) öğrencileri tarafından belirli noktalara kitap sandığı yerleştirilerek, köy okullarındaki öğrencilere kitap toplanıyor.
Hasköy Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu idarecileri tarafından ‘Kitap Sandığı Projesi’ kapsamında kaymakamlık, belediye, kamu kurumları ve belirli noktalara yerleştirilen kitap sandıklarıyla ihtiyaç sahibi öğrenciler için kitap toplanıyor. Vatandaşların okumadıkları kitapları kitap sandığında toplayarak değerlendiren öğrenciler, okuma oranının artmasına da katkıda bulunuyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Yakup Atış, proje kapsamında raflarda çürümeye terk edilen kitapların yeniden okunmak için öğrenciler için toplandığını söyledi. Ülke genelinde okuma oranının düşük olduğuna dikkat çeken Atış, "Bu proje kapsamında ilçemizde bir nebzede olsa okuma çıtasını yükselteceğimizi düşünüyorum. Ayrıca öğrencilerimizde de bu konuda bir bilinçlenme söz konusu oluyor. Her bir öğrencimiz aynı zamanda geleceğin anne adayı ve anneler evin temel direğidir. Çocuklarını nasıl yetiştirmeleri noktasında, gelecek nesilleri okumaya teşvik edebilirler” dedi.
Proje kapsamında toplanan kitapları köy okullarına, ihtiyaç duyulan okullara göndererek kütüphanelerini oluşturmaları ve okuma oranlarına katkıda bulunduklarını ifade eden Atış, “Gelecek nesillerimizi kitap okumaya teşvik etmemiz durumunda ülkemizi emin ellere teslim etmiş olacağız. Belki bu kitaplar sayesinde kimi öğrencimiz doktor, mühendis, kaymakam, öğretmen, vali olabilir. Onun için okumak çok önemli bir kavramdır. Kendi okulumuzda sürekli olarak okuma saatleri yapıyoruz ve bu noktada çok iyi yerde olduğumuzu düşünüyorum. Bu kapsamda okul idaremizle, öğretmenlerimizle bir araya gelerek ’Kitap Sandığı Projesi’ ile çürümeye terk edilen kitapları toplayıp, yeniden değerlendirmek adına bu projeyi hayata geçirdik. Çok şükür şu anda topladığımız 200 kitabı öğrencilerimize kısa sürede ulaştırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Kitap yardımı yanında okuma farkındalığı oluşturup, okullarımız arasında dayanışmayı da sağlamayı amaçladığımız bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ