Rektör Çomaklı, Tebriz Üniversitesi heyeti ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteği ve Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarına (DAKAF’22) katılmak üzere Erzurum’a gelen Tebriz Üniversitesi heyeti ile paydaş üniversitelerin Rek

Eğitim 10.03.2022 14:10:39 0
Rektör Çomaklı, Tebriz Üniversitesi heyeti ile bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.03.2022 14:10

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteği ve Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarına (DAKAF’22) katılmak üzere Erzurum’a gelen Tebriz Üniversitesi heyeti ile paydaş üniversitelerin Rektörleri arasında ikili iş birliklerini geliştirme amacıyla, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sojad Soltanzadeh ile DAKAF’22 ev sahibi Üniversite Rektörü olarak Prof. Dr. Ömer Çomaklı yanında, paydaş üniversite rektör ve rektör yardımcıları ile ATATEKNOKENT Genel Müdürü Prof. Dr. Ayhan Çelik de katıldı.

Toplantıda Tebriz Üniversitesi ile DAKAF’22 paydaş üniversiteleri arasında ortak diploma programları oluşturma, lisansüstü düzeyde eğitim iş birlikleri yapma, öğrenci ve araştırmacı değişimi gibi eğitim ve araştırma ortaklıkları ele alındı.

Bunun yanında Tebriz Üniversitesi Teknokenti ile ATA TEKNOKENT arasında ortak ön kuluçka ve kuluçka merkezleri kurulması ve Teknokent şirketleri arasında iş birliği geliştirmeye yönelik fikirler ele alındı.

Toplantıda Tebriz Üniversitesi hakkında bilgi veren üniversite heyeti, Tebriz Üniversitesinin 75 yıllık geçmişiyle İran’ın en büyük 5. üniversitesi olduğunu belirterek, öncelikle bilim ve teknoloji alanında iş birliği yapmak istediklerini söylediler.

Tebriz Üniversitesinin modernleşme ve teknolojik dönüşüme hazırlandığını ifade eden heyet, üniversitenin uluslararasılaşması için 20 üniversite ile protokol imzalandığını, Teknokentte 70 firma ile Ar-Ge çalışması yapıldığını, bu kapsamda üniversitenin her türlü iş birliğine hazır olduğunu ifade ettiler.

Yapılan iş birliği planlamalarının hayata geçirilmesi için paydaş üniversite rektör yardımcılarından oluşan bir komisyon oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Ömer Çomaklı, karşılıklı temasın ikili iş birliği oluşturma sürecinde ilk şart olduğunu ifade etti.

“Ulusal ve Uluslararası Alanda İkili İş Birliği Çalışmalarına Önem Veriyoruz”

İran Üniversiteleri ile var olan ilişkileri ileri bir seviyeye taşımak ve İslam kardeşliğini sağlamlaştırmak için yeni adımlar atılması gerektiğine değinen Rektör Çomaklı şunları söyledi: “İki kadim üniversite arasında ortak projeler geliştirerek bilgi ve tecrübelerden yararlanma yoluna gitmeliyiz. Üniversitemizde başlattığımız Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi hamlesiyle çok yönlü bir kimlik elde ettik. Bu kimlikle, bilimi tüm yönleriyle toplumun hizmetine sunma misyonumuzu da güçlendirmiş olduk. Uluslararasılaşma yolunda ise dünyada birçok üniversiteyle protokol anlaşmaları imzaladık. Bu açıdan bölge ve yakın coğrafyadaki üniversiteler başta olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda liderlik misyonuna uygun ikili iş birliği çalışmalarına önem veriyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ