Rektör Çapak;" 18 bölüme öğrenci alımı onaylandı"

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Açılan Yeni Bölümler Ve İlk Defa Öğrenci Alacak Mevcut 18 Program İle Birlikte Öğrenci Sayısının 18 Bini Geçmesini Beklediklerini İfade Etti.

Eğitim 17.06.2019 15:48:00 0
Rektör Çapak;" 18 bölüme öğrenci alımı onaylandı"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.06.2019 15:48

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,18 bölüme öğrenci alımının onaylandığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılında öğrenci sayısının 18 bini geçmesini beklediklerini ifade etti.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kentteki ulusal ve yerel medyanın temsilcileri ile bir araya geldi.

Üniversitenin hayata geçirdiği ve geçirilmesi planlanan projeler başta olmak üzere ilk defa öğrenci alacak mevcut, açılan yeni programlar, devam eden inşaatlar, pilot üniversitede gelinen son durum ile kültürel ve sanatsal etkinlikler hakkında bilgi verildi.

2019 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Açılan programlarımızın çoğu nitelikli programlar. Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha nitelikli ve daha donanımlı bir üniversite oluyor. Bölgemizde 2006 sonrası kurulan üniversiteler arasında bir numara olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

18 bölüme öğrenci alımlarının onaylandığına değinen Rektör Çapak, “Bingöl Üniversitesi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifi Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenip 18 mevcut program ve bölüme 2019 YKS’de öğrenci alınması uygun görüldü. 18 yeni bölüme 660 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Öğrenci alacak yeni bölüm ve programlar 2018 YKS tercih kılavuzunda yerini alacak. Toplamda 660 kontenjana sahip olan bölümlere ilk defa öğrenci alınması üniversitemiz için yeni bir güç katmış olacak. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında pilot üniversite seçilerek bölgesel kalkınma alanında toplumsal faydaya dönük bilim üreten, ürettiği projelerle topluma dokunan üniversitemiz, Bingöl’e ve bölgeye katkı sunmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor”ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ