Pınar Holt: '7 yaşındaki çocuğun İnstagram sayfası olur mu?'

Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü davetlisi olarak ‘Teknoloji Kullanımının Motivasyonumuz Üzerine Etkisi’ başlıklı söyleşiye katıldı.

Eğitim 14.12.2017 20:33:46 0
Pınar Holt:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.12.2017 20:33

PINAR HOLT: ‘TEKNOLOJİNİN NİMETLERİNDEN YARARLANALIM AMA HAYATA SPOR İLE BAĞLANALIM’

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü’nündavetlisi olarak Erzurum’a giden ve ‘Teknoloji kullanımının Motivasyonumuz üzerine etkisi’ konulu bir seminer veren Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 

Sporcular ile antrenörler ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, TOHM Müdürü Murat Tanas ile diğer davetliler de katıldı. TOHM Konferans Salonundaki programda Pınar Holt, kontrolsüz teknoloji kullanımının günlük yaşamı ve sporcuların performanslarını, motivasyonlarını nasıl olumsuz etkilediğinin altını çizerken, özellikle gençlerin 5 dakika niyetiyle girdiği sosyal medyada saatler harcayarak kendi zamanlarını yönetemede zorlandıklarını söyledi. 

 

Bağımlılığın sonuçları bilinmiyor veya önemsenmiyor

Holt, seminerlerinde ailelere ve gençlere ‘Neden kendinizi her seferinde sosyal medya da dolaşırken ya da oyun oynarken buluyorsunuz?’ sorunu sorduğunu ve genelde cevap alamadığını belirterek;uzmanların araştırmalarına göre ‘Kullanıcıların bağımlılığın sonuçlarının bilinmediğinden, önemsenmediğinden, Bağımlı arkadaş çevresinden, Can sıkıntısından,Kendi problemleriyle nasıl başa çıkacağını bilmemek ve kendini yeteri kadar iyi tanımamaktan’ kaynaklandığını belirtti.

 

7 yaşındaki çocuğun İnstagramsayfası olur mu?

Sosyal medya özgürlük alanı ama aynı zamanda kontrolsüz kullanıldığı takdirde çok zararlı bir dünya olduğunu ifade eden Holt, “Yedi yaşındaki bir çocuğa ne amaçla instagram sayfası açılır? Orası kara bir delik gibi. İnsanlar kendi kimliklerini gizleyerek ve çok farklı amaçlarla sosyal medyayı kullanıyor olabilir ve ailelerin bilgisi olmadan çocuklara rahatlıkla ulaşıp, iletişime geçebilirler.’’

 

Çocuğumuza organik yumurta yedirip, eline oyalansındiye radyasyon veriyoruz.

Ailelerin, çocuklarına bir taraftan sağlıklı olması için organik besinler yedirmeye çalışırken, diğer taraftan oyalansın ya da yemeğini yesin diyetablet, telefon vermesinin abesle iştigal ettiğini belirten Holttablet, telefon ve televizyondan alınan radyasyonun da çocuk sağlığı için oldukça tehlikeli olduğunu düşündüğünü’ açıkladı.

 

Teknolojinin nimetlerinden yararlanın ama hayata spor ile bağlanın

22 yıldır ara vermeden düzenli spor yaptığını, yaşamında birçok konuyu 2. Plana atabileceğini ama sporu asla atamayacağını bildiren Pınar Holt, kişisel motivasyonunu, zaman yönetimini ve pozitif bakış açısını spor sayesinde tecrübe ettiğini genç sporcularla paylaştı.

 

Sporcuların ve antrenörlerin kendi alanlarıyla ilgili her türlü bilgiye teknolojiyi kullanarak ulaşabileceğini söyleyen Holt, ‘Teknolojinin bize sunduğu ve bize hizmet edecek nimetlerinden yararlanalım ama hayata sporla bağlanalım’ diye seslendi.

 

Seminerini çeşitli deney, eğlenceli oyunlar ve video gösterimiyle devam eden Holt, 2. bölümde motivasyonun faktörlerinden bahsederek, kişisel motivasyonumuzu yükseltmek için özgüven, olumlu düşünme, odaklanma, güçlü ve ulaşılabilir hedefler ve motive edici ortamın motivasyonumuzu hızlı bir şekilde yükseltebileceğini belirtti.

 

Seminerin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt’a, güzel ve faydalı seminerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine Erzurum’a has Oltu Taşından yapılmış bir plaket hediye ettiler.

 

GHSİM Müdürü Taşkesenligil, “Pınar Holt’a ilimize geldiği ve gençlerimize teknoloji bağımlılığı ve kişisel motivasyon konularında yararlı bilgiler verdiği için teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizim de çok şeyler öğrendiğimiz ve farkındalığına vardığımız faydalı bir seminer oldu. Kendisini bu bilgi birikiminden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

 

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ