Pandemi döneminde eğitimdeki sıkıntılara vurgu

Malatya’da düzenlenen İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı’nda, pandemi döneminde eğitimdeki sıkıntılar dile getirildi.

Eğitim 26.11.2020 14:17:40 0
Pandemi döneminde eğitimdeki sıkıntılara vurgu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.11.2020 14:17

Malatya’da düzenlenen İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı’nda, pandemi döneminde eğitimdeki sıkıntılar dile getirildi.

Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı İlhan Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, STK temsilcileri, İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve veliler katıldı.

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar, Milli Eğitimin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, eğitim öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yönetim önerilerinde bulunmak amacıyla yapılan İl Danışma Komisyonu toplantısında, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde görevli proje Koordinatörü Sevinç Yazgan tarafından katılımcılara, Malatya’da akademik başarının arttırılması ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminde görevli Yahya Altunkaynak tarafından, pandemi sürecinde uzaktan eğitim ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumların ardından konuşmasını yapan Vali Aydın Baruş, “İçinde bulunduğumuz süreç içerisinde ilimizde yaşanan eğitim sorunlarını ele alarak arkadaşlarımızın daha önceden yapmış oldukları çalışmalar çerçevesinde çözüm önerileri geliştireceğimiz bu toplantının öğrencilerimize fayda sağlayacak bir toplantı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mart ayından itibaren yüz yüze eğitimde kısıtlamalar sürecine girildiğini hatırlatan Baruş, “Eğitim yılı sonuna kadar yüz yüze eğitim yapamadık ancak bu yılın başlangıcında belli bir süre bazı sınıflarda yüz yüze eğitim yapabildik. Yüz yüze eğitim kapsamı dışında kalan çocuklarımızda uzaktan eğitime devam ettiler. Bu çok zorlu bir süreç. Yüz yüze eğitimin avantajlarından feragat ettik. Ancak çocuklarımızın bu süreçte eğitimleri açısından geri kalmaması, gelecek hayatlarının bundan çok olumsuz etkilenmemesi için eğitim sürecinde sıkıntıları iyi tespit ederek elimizden geleni mutlaka yerine getirmemiz lazım. Bu süreçte de yöneticiler olarak hepimize görevler düşüyor” dedi.

Vali Baruş’un konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü verileri ve yapılan çalışmalar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlar ile iş birliğinde yapılan çalışmalar, 2019-2020 Eğitim - Öğretim Yılı’nda eğitim hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik öneriler ile katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ