Okul Destek Projesiyle tanıştı, LGS’den 464 puan alarak Fen lisesine yerleşti

ELAZIĞ'DA YAŞAYAN 14 YAŞINDAKİ BATIN KIRTAY TÜRKİYE GENELİNDE YÜRÜTÜLEN OKUL DESTEK PROJESİ KAPSAMINDA ALDIĞI DESTEKLE GİRDİĞİ LGS'DE BÜYÜK BAŞARI SAĞLAYIP FEN LİSESİNE YERLEŞTİ.

Eğitim 20.08.2020 10:12:13 0
Okul Destek Projesiyle tanıştı, LGS’den 464 puan alarak Fen lisesine yerleşti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.08.2020 10:12

Elazığ’da 14 yaşındaki Batın Kırtay, Okul Destek Projesi kapsamında aldığı destekle girdiği LGS’de 464.5 puan alarak Fen lisesine yerleşti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti kapsamında Türkiye genelinde yürütülen ‘Okul Destek Projesi’ ile tanışan 14 yaşındaki Batın Kırtay, LGS büyük başarı sağladı. Okul başarısının yükseltmesi adına proje kapsamında ücretsiz kurs ve çeşitli sosyokültürel etkinliklerden faydalanan Kırtay, 464.5 puanla 0,88 ‘lik dilime girerek Kaya Karakaya Fen Lisesine yerleşti.

Şuanda Akçakiraz beldesine bağlı Altınçevre Mahallesi’nde yaşayan dedesi ve anneannesine günlük işlerinde yardımcı olan Kırtay, bir yandan da ders çalışmayı ihmal etmiyor. En büyük hayali İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde okumak olan Kırtay, azmiyle yaşıtlarına örnek oluyor.

Girdiği LGS’de yüksek puan alarak Fen Lisesi’ni kazandığını dile getiren Batın Kırtay, “ Bu sene LGS’ye girdim. Sınavda 464 puanla 0,88’lik dilime girdim. Bu sınav süreci zorlu geçti. Elazığ’da deprem oldu, sonrasında virüs geldi ve pandemi sürecinde de okullar kapalıydı. İki senedir de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘Okul Destek Projesi’ kapsamında bize yardımcı oluyorlar ve onlara da teşekkür ediyorum. Elazığ’da en iyi lise olan Kaya Karakaya Fen Lisesi’ne yerleştim. Hedefim ise üniversite sınavında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanmaktır. İnşallah güzel doktor adayı olarak dört sene sonra bu röportajı yine vereceğim. Köye geldiğimde, dedemlere de yardımcı oluyorum. İnekleri suluyorum, onlara ot veriyorum,her şeyi yapıyorum. Köydeyim, dersime de çalıştım” dedi.

Oğlunun başarısı ile gurur duyduğunu dile getiren Anne Ayaş, “ Bir oğlum var ve oda bu yıl Kaya Karakaya Fen Lisesi’ni kazandı. Bu süreçte ders çalışırken gerçekten çok zorlandı ama başardı. Kendisine yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Batın, zaten çalışkan bir çocuk. Evde bana da yardımcı oluyor, kahvaltı hazırlıyor. Köye geldiğimizde traktör sürüyor, sebzeleri suluyor. Çalışkan, güzel ve ahlaklı bir çocuk” şeklinde konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç ise “ Gerek SED gerekse Okul Destek Projesi kapsamında birlikte olduğumuz zaman zaman maddi ve manevi desteklerimiz olan ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün burada gerçekten beni de duygulandıran bir guru tablosu var. Gencimiz büyük bir gayretle, özveriyle bu yıl Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi’ni kazandı. Bu bizi gururlandırdı. Bu çocuğumuzun nezdinde özellikle dezavantajlı durumda olan bütün gençlere, hayat her zaman düzgün gitmeyebilir ama düzgün gitmesi yönünde de bizim gayretlerimiz olmalı, diye bir mesaj vermek istiyorum. Burada en canlı örneği ile beraberiz. Biz bu süreçte de elimizden gelen destekleri vereceğiz, onunla birlikte olacağız. Bu lise sürecinden sonra da el ve gönül birliği içerisinde bu gencimizi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne öğrenci olacak göndereceğiz. Buna emek veren bu kıymetli ailesini kutluyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Elazığ Valiliği olarak da devamlı bu gencimizin arkasında olduğumuzu burada beyan ediyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ