Öğrencilere tablet desteği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), pandemi döneminde uzaktan eğitime katkıda bulunmak amacıyla Malatya genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaçlı öğrencilere verilmek üzere toplam 75 adet tablet teslim etti.

Eğitim 21.01.2021 15:39:35 0
Öğrencilere tablet desteği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2021 15:39

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), pandemi döneminde uzaktan eğitime katkıda bulunmak amacıyla Malatya genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaçlı öğrencilere verilmek üzere toplam 75 adet tablet teslim etti.

MTSO Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay tarafından imzalanan protokol ile tabletler takdim edildi.

Törende konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, başta işadamları olmak üzere herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade ederek, "İnsanların eğitim hakları hiçbir şekilde ne kapsamda olursa olsun, sağlık koşullarının da elinden alınmaması gerekiyor. Öğrencilerin gelecekte bizlere faydalı olabilmeleri için eğitim süreçlerini devam ettirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Özellikle bu eğitim sürecine devam eden öğrencilerden ihtiyaçları olanlara imkanlar dahilinde bu noktada tabletle ilgili bir katkıda bulunacağız. İnşallah insanlarımızın ve iş adamlarımız da bu anlamda kadirşinaslığını göstererek Milli Eğitim Müdürlüğümüze tabletle ilgili katkıda bulunmalarının çağrısını yapıyoruz. Bizler bu tabletleri Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Onlarda belirlenen öğrencilere tabletlerini ulaştıracaklar" dedi.

MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan ise eğitim önemine vurgu yaparak,” Malumunuz yaklaşık 1 yıla yakın bir zamandır yüz yüze eğitime ara verildi. Pandemi döneminde ülkemizin çok şanslı olduğuna inanıyorum. Online eğitim noktasında bakanlık ve TRT’nin yapmış olduğu çalışmalar takdire şayandır. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilen Battal Kanbay’ın Malatya için bir şans olduğuna inanıyorum. Süreç içerisinde gördük ki yüz yüze eğitim noktasında gayretleri, hem de online eğitim noktasındaki gayretleri bizi umutlandırdı" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay da Başkan Sadıkoğluna teşekkür ederek, "Biz 16 Mart 2020’den bu yana pandemiden kaynaklı, çocuklarımız yüz yüze eğitimden online eğitime geçtiler. Dünyada eğitim ile ilgili çeşitli platformlar kuruldu ve bununla ilgili her ulus, her ülke kendi platformları üzerinden öğrencilerine ulaşmaya çalıştı. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti olarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlükleri olarak online sistem ile TRT EBA üzerinden eğitim hizmetlerini vermeye çalışıyoruz. İnanınki işimiz çok zor. Öğretmenlerimiz evlerinde derslere girerken çok zorlanıyorlar. Öğrencilerimizde aynı şekilde. Dezavantajlı bölgelerimizde bizim öğrencilerimizin teknolojik materyal ihtiyacı var. Bunları temin etmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte tablet dağıtmaya başladı. Malatya’mıza ayrılan kontenjan 5 bin 790. Her ile yüzde 1 oranında tablet dağıtımı yapıldı. Malatya 1,80 civarında bir avantaj sağladı. Deprem bölgesi olması nedeniyle bu avantaj sağlandı" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ