MTÜ’lü genç şefler, İstanbul’dan 6 madalya ile döndü

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen 18. İstanbul Mutfak Günleri’nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) öğrencileri büyük bir başarı göstererek 6 madalya kazan

Eğitim 11.01.2022 14:47:44 0
MTÜ’lü genç şefler,  İstanbul’dan 6 madalya ile döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.01.2022 14:47

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen 18. İstanbul Mutfak Günleri’nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) öğrencileri büyük bir başarı göstererek 6 madalya kazandı. Öğrenciler elde ettikleri başarıyı MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile paylaşarak madalyaları takdim etmek üzere Rektör Karabulut’a ziyarette bulundular.

18. İstanbul Mutfak Günleri’nde düzenlenen yarışmaya 51 ülkeden firmalar ile yerli ve yabancı yarışmacıların yanı sıra dünya çapında 150 jüri üyesi katılım sağladı. Yarışmacılardan 70 dakikada 3 kors (başlangıç, ana yemek, tatlı) olmak üzere sunum yapmaları istendi. MTÜ Öğr. Gör. Hüseyin Deniz, Öğr. Gör. Yaşar Can Ataş, Şef Mert Berk Apak’ın öncülüğünde yarışmaya katılan MTÜ Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencileri, moleküler mutfak ve modern Türk mutfağının dokunuşlarıyla yazılan özgün reçetelerini jürinin beğenisine sundu.

MTÜ’ye 1 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya

Yarışma bölümünde MTÜ Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Melike Özyay ‘Kayısı Çekirdeği Unu ile Yapılmış Half Pizza’ tabağı ile altın madalya, Ömer Tevfik Avcı ‘Reyhan Soslu Zerden Tatlısı’ ile gümüş madalya, Aslı Kardelen Topçuoğlu ‘Bezelye Püresi Yatağında Peynir Dolgulu Acı Kayısı Çekirdekli Ravioli’ tabağı ile gümüş madalya, Kübra Kaldık ‘Malatya Peynirli Safran Soslu Somonlu Tagliatelle’ gümüş madalya, Özgen Göçeri, ‘Gün Kurusu Kayısılı Levrek Sarma’ tabağı ile bronz madalya ve Nasibe Alçin ‘Börülceli Pancar Soslu Somon’ tabağı ile bronz madalya kazandı.

“Öğrencilerimizi üretmeleri için her zaman teşvik edeceğiz”

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret eden Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Kuluşaklı ve yarışma ekibi, destekleri için Rektör Karabulut’a teşekkür etti. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek tarafından destek ve katkılarından dolayı Rektör Karabulut için hazırladığı hediyeyi, altın madalya kazanan öğrenci Melike Özyay takdim etti. Karabulut öğrencilerin bu büyük başarının Malatya ve bölge için çok önemli olduğunu vurgulayarak “Malatya’mızın yöresel ürünleri ile yaptıkları yenilikçi ve bir o kadar da lezzetli tabakları ile 6 madalyayı üniversitemize kazandıran tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu tür başarılara imza atması bizlere doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor ve bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Öğrencilerimizi üretmeleri için her zaman teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ