MTÜ’lü genç şefler, İstanbul’dan 6 madalya ile döndü

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen 18. İstanbul Mutfak Günleri’nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) öğrencileri büyük bir başarı göstererek 6 madalya kazan

Eğitim 11.01.2022 14:47:44 0
MTÜ’lü genç şefler,  İstanbul’dan 6 madalya ile döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.01.2022 14:47

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Şefler Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen 18. İstanbul Mutfak Günleri’nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) öğrencileri büyük bir başarı göstererek 6 madalya kazandı. Öğrenciler elde ettikleri başarıyı MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut ile paylaşarak madalyaları takdim etmek üzere Rektör Karabulut’a ziyarette bulundular.

18. İstanbul Mutfak Günleri’nde düzenlenen yarışmaya 51 ülkeden firmalar ile yerli ve yabancı yarışmacıların yanı sıra dünya çapında 150 jüri üyesi katılım sağladı. Yarışmacılardan 70 dakikada 3 kors (başlangıç, ana yemek, tatlı) olmak üzere sunum yapmaları istendi. MTÜ Öğr. Gör. Hüseyin Deniz, Öğr. Gör. Yaşar Can Ataş, Şef Mert Berk Apak’ın öncülüğünde yarışmaya katılan MTÜ Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencileri, moleküler mutfak ve modern Türk mutfağının dokunuşlarıyla yazılan özgün reçetelerini jürinin beğenisine sundu.

MTÜ’ye 1 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya

Yarışma bölümünde MTÜ Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Melike Özyay ‘Kayısı Çekirdeği Unu ile Yapılmış Half Pizza’ tabağı ile altın madalya, Ömer Tevfik Avcı ‘Reyhan Soslu Zerden Tatlısı’ ile gümüş madalya, Aslı Kardelen Topçuoğlu ‘Bezelye Püresi Yatağında Peynir Dolgulu Acı Kayısı Çekirdekli Ravioli’ tabağı ile gümüş madalya, Kübra Kaldık ‘Malatya Peynirli Safran Soslu Somonlu Tagliatelle’ gümüş madalya, Özgen Göçeri, ‘Gün Kurusu Kayısılı Levrek Sarma’ tabağı ile bronz madalya ve Nasibe Alçin ‘Börülceli Pancar Soslu Somon’ tabağı ile bronz madalya kazandı.

“Öğrencilerimizi üretmeleri için her zaman teşvik edeceğiz”

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’u ziyaret eden Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Kuluşaklı ve yarışma ekibi, destekleri için Rektör Karabulut’a teşekkür etti. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek tarafından destek ve katkılarından dolayı Rektör Karabulut için hazırladığı hediyeyi, altın madalya kazanan öğrenci Melike Özyay takdim etti. Karabulut öğrencilerin bu büyük başarının Malatya ve bölge için çok önemli olduğunu vurgulayarak “Malatya’mızın yöresel ürünleri ile yaptıkları yenilikçi ve bir o kadar da lezzetli tabakları ile 6 madalyayı üniversitemize kazandıran tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu tür başarılara imza atması bizlere doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor ve bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Öğrencilerimizi üretmeleri için her zaman teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ