MTSO’nun proje ortağı olduğu Yunus Emre MTA öğrencilerini bekliyor

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN TOBB İLE BİRLİKTE İMZALADIĞI PROTOKOL İLE TEKNİK LİSE PROJE OKULU OLAN 103 OKULDAN BİRİ OLAN YUNUS EMRE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR.

Eğitim 23.07.2020 17:05:02 0
MTSO’nun proje ortağı olduğu Yunus Emre MTA öğrencilerini bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.07.2020 17:05

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TOBB ile birlikte imzaladığı protokol ile teknik lise proje okulu olan 103 okuldan biri olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının Proje ortağı olduğu Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, devam eden LGS tercih döneminde Malatya Park AVM’de stant açtı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile birlikte Yunus Emre MTAL’ın tercih standını ziyaret etti.

Ziyarette Malatya Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Ali Avşar, Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Celal Abbas Karaduman, Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özdemir, Malatya TSO Meclis Üyesi Erdal Uslu ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Suat Kılıç da hazır bulundu.

“Malatya TSO’nun okulumuza katkısı büyük”

Ziyaret sırasında açıklama yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihlerinin 20 Temmuz Pazartesi günü başladığını ifade ederek “Tercih süreci devam ederken bizlerde bu süreçte öğrenci ve velilerimize rehberlik sunuyoruz. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol kapsamındaki 103 okuldan birisi. Malatya TSO’nun okulumuza verdiği destek en üst düzeyde. Okulumuzun tercih tanıtım standı sadece AVM’de değil ilimizin muhtelif yerlerinde var. TOBB’a ve Malatya TSO’ya okulumuza verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya TSO sadece proje okuluna değil ilimizdeki tüm mesleki ve teknik liselerimize desteklerini esirgemiyorlar. Gençlerimiz 18 yaşına geldiklerinde ileride yapacakları mesleği kafalarında oluşturmuş ve o konuda nitelikli bir eleman olmak istiyorlarsa mutlaka meslek liselerimizi tercih etsinler” dedi.

Sadıkoğlu: “Diploman mesleğin olsun” projesini önemsiyoruz

Mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre eden projenin önemli olduğunu ifade eden MTSO Başkanı Sadıkoğlu ise ‘Diploman Mesleğin Olsun’ projesinin ikinci yılında olduklarını belirterek Türkiye genelinde 103 mesleki ve teknik lisenin proje okulu olarak belirlendiğini anımsattı.

Proje kapsamında öğrencilerin daha ileri seviyede eğitim görmesi ve iş dünyasına da nitelikli işgücü sunmak adına Yunus Emre MTAL’de birçok imkanlar sunulduğunu ifade eden Sadıkoğlu, Nitelikli fabrikalarda staj, Avrupa’da staj, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi akademik desteği ve İngilizce dil eğitimi bu imkanlardan bazıları” dedi.

Öğrencilere burs imkanı

Malatya TSO olarak proje kapsamında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni en yüksek puanla tercih edecek 9’uncu sınıf öğrencilerinin yanı sıra 10, 11 ve 12’inci sınıfta okul birincisi olan öğrencilere aylık burs imkanı sağladıklarını belirten Sadıkoğlu, “Sayın TOBB Başkanımızı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun göstermiş olduğu kararlılık ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un da projeye olumlu bakış açısıyla projemiz başladı ve ciddi seviyelere ulaştı. Malatya TSO olarak proje okulumuz olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim çalışmalarına destek oluyoruz. Okulumuzla ilgili TSO olarak kurmuş olduğumuz bir proje yürütme kurulumuz var. Bu kurul gerekli tüm çalışmaları yapıyor. Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Bey de reel hayatın ve iş insanlarının başarıya ulaşabilmesi için mesleki eğitimin önemine inanan birisi. Sayın Müdürümüze, yardımcılarına ve okul yöneticilerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ