Mektebim Okulları Sahibi Ümit Kalko, Kars'ta

Eğitim 14.10.2017 13:17:28 0
Mektebim Okulları Sahibi Ümit Kalko, Kars
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.10.2017 13:17
İş adamı ve Ümit Kalko Vakfı (ÜKV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ümit Kalko, bir takım ziyaretlerde bulunmak ve yaptıracağı bir okulun temel atma törenine katılmak üzere yaklaşık 150 iş adamıyla Kars’a çıkarma yaptı.
Özel bir uçakla Kars’a gelen iş adamı Ümit Kalko ve beraberindeki 150 iş adamı Kars’a Kalesi’ne çıkarak burada sabah kahvaltısı yaptı. Kars Kalesi’nde gazetecilere açıklamada bulunan iş adamı Ümit Kalko, Kars’a, çok güzel bir okul kazandıracaklarını belirtti. Kalko, meslek sahibi olduktan sonra çok yoğun bir çalışmaya girdiklerini, yaşının genç olmasına rağmen yaşanmışlığının çok fazla olduğunu söyledi.
Türkiye’nin sayılı okul zincirlerinden birisinin sahibi olduğunu ifade eden iş adamı Ümit Kalko, “Çok büyük mücadelelerle şu anda Türkiye’nin sayılı okul zincirlerinden birine sahip oldum. Tabi insanların beli bir maddi imkanı, gücü olduktan sonra her durumu müsait olan kişinin mutlaka ve mutlaka memleketine sahip çıkması gerekiyor. Memleketindeki eksiklikleri kendi imkanları çerçevesinde gidermeye çalışması gerekiyor” dedi.

“Biz aslında vatanımıza borcumuzu ödüyoruz”
‘Okul bağışladı’ kelimesini kendisinin şık bulmadığına dikkat çeken Kalko, “Bağış kelimesi biraz bana büyük bir kelime geliyor. Benim yapamayacağım şey gibi geliyor. Biz aslında vatanımıza borcumuzu ödüyoruz. Bir şey bağışlamıyoruz. Bu bağlamda Kars’taki birçok iş adamımızın da burada destek olduğunu görmek, bundan sonra destek olacaklara da öncülük edilmesi açısından büyük bir fırsattır. Ben açıkçası buradan Kars kamuoyuna, Karslı iş adamlarına, siyasilere, bürokratlara da nacizhane önerim ve tavsiyem budur. Gelin her sene Kars’ta 100 tane köy okulunu yenileyelim. Böyle yaparsak birkaç yıl içerisinde Kars’ın yenilenmemiş, dokunulmamış köy okulu kalmamış olur” diye konuştu.

“Türkiye’nin en büyük okul zincirlerinden birisi olan Mektebim’i Kars’a kazandıracağım”
2018 veya 2019 yılları arasında Türkiye’nin en büyük okul zincirlerinden birisi olan Mektebim okullarını Kars’a kazandıracağının altını çizen iş adamı Ümit Kalko, “Biz burada bir kıvılcım ateşlediğimizi düşünüyoruz. Kars merkeze 24 derslikli bir Anadolu Lisesi yapıyoruz. Köyüm olan Kağızman’ın Karabağ köyüne bir köy ilkokulu ve öğretmenlere lojman yapıyoruz. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü bir köyde öğretmenler köy halkıyla beraber aynı yerde yaşadığı zaman mutlaka o köye artı katkıları oluyor. Biz bu sene Kars’ta merkezi bir okul, köyümüzde bir okul ve öğretmen lojmanı yatırımlarımıza, desteklerimize başlayacağız. İnşallah kısa bir süre sonra, bir sene sonra en geç Türkiye’nin en büyük okul zincirlerinden birisi olan Mektebim’i de Kars’a kazandıracağım. Gerekli arsamızı satın aldık şu anda, Kars’ta da 2018 ya da 2019 yılları arasında Mektebin Kampüsünü açmış olacağız. Daha büyük projelerimizde olacak, daha büyük yatırımlarımızda olacak Kars’a, hatta ülke çapında ses getirecek bazı projelerim var. Ama onlar olgunlaştıktan sonra sizlerle paylaşacağım” şeklinde konuştu.
Kars’a okul yapmasına vesile olanları da unutmayan Ümit Kalko, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Yapacağımız bu okul yatırımına vesile olan Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, Kars milletvekillerimizden başta Selahattin Beyribey olmak üzere tüm vekillerimize Kars Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta’ya Kars Valimizi Rahmi Doğan’a, tüm Karslı hemşehrilerime çok teşekkür ederim.”
İş adamı Ümit Kalko ve beraberindeki yaklaşık 150 iş adamı Kars Kalesi’nde birlikte kahvaltı yaptı. Kalko ve beraberindekiler, daha sonra sırasıyla Ani Ören Yeri ile Çıldır Gölü’nü gezmek için il merkezinden ayrıldı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan Kalko ve beraberindekiler 15 Ekim 2017 Pazar günü Kars’ta yapacağı okulun temel atma törenine katılacak.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ