Mehmet Akif Ersoy 85. ölüm yıl dönümünde anıldı

Erzincan’da EBYÜ 15. yıl etkinlikleri kapsamında, Mehmet Akif Ersoy’un 85. ölüm yıldönümü münasebetiyle “Mehmet Akif’i Doğru Anlamak” konulu konferans verildi.

Eğitim 28.12.2021 11:21:17 0
Mehmet Akif Ersoy 85. ölüm yıl dönümünde anıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.12.2021 11:21

Erzincan’da EBYÜ 15. yıl etkinlikleri kapsamında, Mehmet Akif Ersoy’un 85. ölüm yıldönümü münasebetiyle “Mehmet Akif’i Doğru Anlamak” konulu konferans verildi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Kafkasyalı yer aldı. Sözlerine İstiklal Marşı’nın kabul süreciyle ilgili bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Ali Kafkasyalı, daha sonra Akif’in ailesi ve yapmış olduğu faaliyetler hakkında bir bilgiler verdi.

Daha sonra Akif’in öğretim hayatı hakkında bilgi aktaran Kafkasyalı, ilkokuldan itibaren dil öğrenmeye başlayan Akif’in Arapçayı babasından öğrendiğini, Akif’in edebiyat, yüzme, koşma, güreş gibi ilgilendiği alanlar olduğunu belirterek onun çok yönlü bir kişilik olduğunu vurguladı.

Umum müfettişliği gibi Mehmet Akif Ersoy’un devlet kademesinde yapmış olduğu idari görevler, yazılı ve sözlü edebiyatına yapmış olduğu katkılar, İttihat ve Terakki Cemiyeti ve Milli Mücadeleye vermiş olduğu desteklerden söz eden Kafkasyalı, Akif’i anlamak için onun yaşadığı dönemin özellikleri ve şartlarının iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. Kafkasyalı, Akif’i anlamanın önemine vurgu yaparak konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemi, Kurtuluş Savaşı mücadelesinden örneklerle anlatarak, Akif’in şiirlerinin hangi şartlarda yazıldığını, neden ve nasıl ortaya çıktığını katılımcılara aktardı. Akif’in ancak bu şekilde doğru anlaşılacağının altını çizen Kafkasyalı, İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif’i doğru anlamanın kurtuluşu, özgürlüğü, devleti ve dini doğru anlamakla eş değer olduğunu kaydetti.

Düzenlenen konferansa Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ