Eğitim Maratonu, Çanakkale ve Gazze'nin Vatan Sevdasıyla Açılıyor

Başlıklarda Türk ve Filistin kardeşliği: Yeni eğitim yılı "Çanakkale'Den Gazze'ye" temalı dersle başlıyor.

Eğitim 7.09.2024 23:27:00 0
Eğitim Maratonu, Çanakkale ve Gazze
Tarih: 07.09.2024 23:29 Güncelleme: 10.09.2024 00:15

YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE "BAĞIMSIZLIK VE VATAN SEVGİSİ" DERSİYLE MERHABA

Yeni eğitim-öğretim yılında, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" teması altında hazırlanan açılış dersi ile eğitime başlayacaklar. Bu dersin amacı, öğrencilere bağımsızlık ve vatan sevgisinin önemini, tarih boyunca yaşanan zorluklarla mücadele anlayışını aktarmak ve bu duyguların uluslararası boyutta nasıl bir karşılığının olduğuna dair bilinç oluşturmak olacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" konulu dersin işleneceğini duyurdu. Bakanın imzasını taşıyan resmi yazı tüm illere gönderilerek dersin içeriği ve eğitim-öğretim yılına entegrasyonu konusunda bilgilendirme yapıldı. Resmi yazıda, bireye erdem kazandırma hedefi ve "huzurlu aile ve toplum" ile "yaşanabilir çevrede huzurlu insan" olma ideali vurgulandı.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ VURGUSU

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni temel alarak öğrencilerin millî kültür ve manevi değerlere bağlılığını, tarihe saygıyı ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. Tarihte yazılan destanlar, mücadele ruhu, toplumsal dayanışma gibi temaların modern eğitim içeriklerine dahil edilerek genç nesillere aktarılması planlanmakta. Gazze'de yaşanan zorluklar ve Çanakkale'de kişisel fedakârlık gibi tarihi olaylar bu kapsamda ele alınıyor.

İLK VE ORTAOKUL SEVİYESİNDE DERSİN UYGULANMASI

"Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" dersi, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere 40 dakika süresince işlenecek. Ders içeriğinde öğrencilere, Türk ve Filistin halklarının tarihi kardeşliği, birlikte verdiği mücadele, erdemli değerler ve empati üzerine yoğunlaşılacak. Eğitsel etkinlikler aracılığıyla tarih boyunca oluşan güçlü bağlar anlatılacak ve bu ders ile tarihi kişilikler ve olaylar güncel öğrenme süreçlerine entegre edilecek.

ORTAÖĞRETİM DÜZEYİNDE DERSİN İŞLENİŞİ

Ortaöğretim kademelerinde yer alan 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda, 40 dakikalık bu özel dersle öğrencilere değerler eğitimi sağlanacak. Osmanlı Devleti'nin çatısı altında gelişen ilişkiler, Çanakkale Savaşı ve millî mücadele anlayışı gibi konular müfredatın temel unsurları olacak. Ayrıca, Türk ve Filistin halklarının birlikte verdikleri mücadele ve kardeşlik bağları üzerinden, öğrencilere vatanseverlik, adalet ve özgürlük gibi kavramlar aşılanacak. Her iki eğitim seviyesinde de öğrencilerin hissettiği duygular ve düşünceler üzerine tartışılarak derinlemesine bir anlayış kazanılması hedefleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem