Köy okulu öğrencileri ilk kez sinemayla buluştu

Bitlis’in Adilcevaz İlçesindeki Köy Okullarında Eğitim Gören Öğrenciler, Gezen Sinema Sayesinde İlk Kez Sinemayla Buluştu.

Eğitim 30.10.2019 10:39:57 0
Köy okulu öğrencileri ilk kez sinemayla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki köy okullarında eğitim gören öğrenciler, ‘gezen sinema’ sayesinde ilk kez sinemayla buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle sinema kültürüyle tanışmamış çocuklara ulaşmak adına Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini dolaşan gezen sinema tırı, Adilcevaz Kaymakamlığının girişimleriyle ilçeye getirildi. İlçeye bağlı Göldüzü köyünde kurulan gezen tır içinde gösterime sunulan sinema filmlerini izleyen öğrenciler, ilk defa sinema izlemenin keyfini yaşadı.

Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, köy okullarında eğitim gören öğrencileri gezen sinema sayesinde sinema ile buluşturduklarını ifade ederek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle oluşturulan proje kapsamında gezen sinema tırı sayesinde köy çocukları sinema ile buluşmanın heyecanını yaşadı. Böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğin öğrencilerimize kazandırılması noktasında desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem