Koruması için özel kadro tahsis etti

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, eski koruması olan M.O.’nun üniversiteye öğretim görevlisi olarak alınması için ilana çıktığı ortaya çıktı.

Eğitim 22.03.2022 13:03:34 0
Koruması için özel kadro tahsis etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.03.2022 13:03

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, eski koruması olan M.O.’nun üniversiteye öğretim görevlisi olarak alınması için ilana çıktığı ortaya çıktı.

Iğdır Üniversitesi 31 Ekim 2019 yılında M.O.’nun üniversitede Iğdır Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Özel Güvenlik ve Koruma Programına öğretim görevlisi olarak alınması için ilana çıktı. Alım ilan şartına ‘Lisans sonrası ilgili alanda 10 yıl tecrübeye sahip olmak şartı’ getirildi. Verilen ilana toplam 20 kişi başvurdu. Verilen şartları 8 kişi sağladı. Rektör Alma’nın alınmasını istediği M.O. da ön değerlendirmeyi geçerek ikinci sırada yer aldı. 21 Kasım 2019 yılında yapılan yazılı sınavda M.O., yüksek puan aldı. Verilen puanın usulsüz bir şekilde verildiği iddia edildi. Sınav ile birlikte M.O. asil kazanan oldu. Bunun üzerine ön değerlendirmede ilk sırada olan T.G. ve diğer adaylar sınava itiraz etti. Yapılan itirazda sınav puanlarının usulsüz bir şekilde verildiği söylendi. Iğdır Üniversitesi, yapılan itirazlar sonucu, ‘Gerek sınav öncesi ve gerekse sınav sonrası farklı şahıslar tarafından yapılan yazılı şikayetler sonucunda gerekli inceleme yapılmış olup görülen lüzum üzerine öğretim görevlisi sınavı ve ilanı iptal edilmesine karar verilmiştir’ diyerek alım ilanını iptal etti.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, M.O.’yu öğretim görevlisi olarak alamayınca Haziran 2021 yılında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bir talep dilekçesi yazdı. Yazılan dilekçede, ‘Bakanlığınıza bağlı İl Emniyet müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapmakta olan M.O., üniversitemizde bulunan münhal bir kadroya atanması düşünülmektedir’ ifadelerine yer verildi. Yazılan dilekçeye Emniyet Genel Müdürlüğü red vererek, atanmayı durdurdu. M.O.’yu almakta kararlı olan Rektör Alma, kendisine bağlı bir birim üzerinden İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne 18 Ocak 2022’de bir talep dilekçesi daha yazdı. 18 Ocak 2022’de üst kadro için yazılan dilekçede, ‘Bakanlığımıza bağlı Iğdır İl Emniyet müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapmakta olan M.O., 18 Ocak 2022 tarihinde üniversitemizde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi fakülte sekreteri kadrosuna dilekçe ile başvuru yapmış olup söz konusu kadroya atanması düşünülmektedir’ denildi.

Kadrosu istenilen M.O.’nun Iğdır’dan Kütahya’ya tayin olduğu öğrenilirken, muvafakat verilmesi durumunda Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi fakülte sekreteri olarak göreve başlayacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ