Kars’ta ders zili çaldı

KARS’TA 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DERS ZİLİ ÇALDI. YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI UZAKTAN EĞİTİM VE SORUMLULUK SINAVLARIYLA BAŞLADI. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYDIN ACAY, 2020-2021 İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI.

Eğitim 31.08.2020 10:38:45 0
Kars’ta ders zili çaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.08.2020 10:38

Kars’ta 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yeni eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ve sorumluluk sınavlarıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, 2020-2021 ilk ders zilini çaldı.

İmam Hatip Lisesi’nde düzenlen program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yeni eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ve sorumluluk sınavlarıyla başladı. 2019-2020 eğitim öğretim yılında bir üst sınıfa sorumlu geçen öğrenciler sorumluluk sınavına girdi.

Kars İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde sorumluluk sınavına giren öğrencilerin önce ateşi ölçüldü daha sonra hem okul binasındaki hem de dışarıda oluşturulan sınıflara alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “2019-2020 ilk döneminde öğrencilerimizin tamamı devamsızlığı olanlar hariç direk sınıflarını geçmişlerdir, ancak zayıf olanlar sorumlu geçmişlerdir. Bu hafta dersleri zayıf olan öğrencilerimiz sorumlu oldukları derslerden okullarında sınavlara alınacaklar. Öğrencilerimiz sınavlarına girmek üzere okullarına gelmeye başladılar” dedi.

40 saatlik ders programının oluşturulduğunu belirten Acay, “Bugün itibariyle ülkemizde olduğu gibi ilimizde de uzaktan eğitim, canlı ders uygulamaları başlatılacak. 40 saatlik ders programının 20 saati canlı ders uygulaması, 20 saati ise uzaktan eğim olacak. İnternet erişimi olmayan öğrencilerimize yönelik ise TRT EBA İlkokul, TRT EBA Ortaokul ve TRT EBA Lisede güncellenmiş ders programıyla öğrencilerimize yönelik uygulamaya başlayacaktır” diye konuştu.

Ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler açık havada sorumluluk sınavına girdi. Öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ