Kars’ta 62 bin 750 öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Kars’ta, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 590 okulda, eğitim gören, 62 bin 750 öğrenci ile 4 bin 59 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline girdi.

Eğitim 21.01.2022 11:25:40 0
Kars’ta 62 bin 750 öğrenci yarıyıl tatiline girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2022 11:25

Kars’ta, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 590 okulda, eğitim gören, 62 bin 750 öğrenci ile 4 bin 59 öğretmen, düzenlenen törenle 15 günlük yarıyı tatiline girdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da öğrenciler yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı. Kars’ta karne dağıtım töreni, Zübeyde Hanım İlkokulu’nda yapıldı.

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün katılımıyla düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrencilerin heyecanları yüzlerine yansıdı.

Bir süre öğretmen ve öğrencilerle görüşen Öksüz, daha sonra öğrencilerin karnelerini vererek tebrik etti.

Kars Valisi Türker Öksüz, "Bugün birinci yarıyılı eğitim ve öğretim kurumlarımızda tatile giriyoruz. Ben bütün öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sağlık ve huzur içerisinde bir tatil geçirir öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tekrar sağlıkla okullarına dönebilirler” dedi.

Kovid-19 sürecini hep birlikte yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz diyen Öksüz, “Bundan dolayı bir süre okullarımızda online eğitim yapmak zorunda kaldık. Ama sene başından itibaren yüz yüze eğitime başladık. Tabi yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu salgın süreci bize gösterdi. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz hepsi yüz yüze eğitim yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bizlerde yüz yüze eğitime bu şekilde sürdürmekte kararlıyız. İnşallah bu salgının etkilerini ikinci yarı yılda en aza indirerek eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiririz. Bugün 590 okulumuzda, 62 bin 750 karne aldı. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yarı yılın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere karne ve başarı belgeleri verildi. Karnelerini alan öğrenciler sevincini dışarıda bekleyen aileleriyle yaşadı.

Düzenlenen karne törenine Vali Türker Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, öğretmenler öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ