Kadın öğretmenlerden anlamlı proje

Malatya’da bir araya gelen 5 kadın öğretmen, pandemi döneminde öğrencilerinin daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla “Uzaklaştıkça yakınlaşıyoruz” adını verdikleri bir proje geliştirdi.

Eğitim 8.06.2021 15:23:45 0
Kadın öğretmenlerden anlamlı proje
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2021 15:23

Malatya’da bir araya gelen 5 kadın öğretmen, pandemi döneminde öğrencilerinin daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla “Uzaklaştıkça yakınlaşıyoruz” adını verdikleri bir proje geliştirdi.

Proje hakkında bilgiler veren Malatya Kazım Karabekir İlkokulu Öğretmeni Demet İncebay, camdan değil candan öğretmen olmak istediklerini vurguladı. İncebay, “Biz Türkiye genelindeki 10 öğretmen bir araya gelerek projemizi oluşturduk. Bakanımızın uzaklaştıkça yakınlaşıyoruz diye bir sözü vardı. Hatice öğretmenim bu sözden yola çıkarak bir proje düşündü. Tamamen pandemi dönemine uygun bir proje yazdı. Pandemi dönemine uygun uzaktan etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerin evde kaliteli vakit geçirmesini sağlayan, etkin vakit geçirmesini sağlayan etkinlikler bunlar. Mesela biz masal dinleyen çocuklarımız olsun istedik, hayvanları koruyan, evler yapan, onlara yemekler veren, canlıları besleyen çocuklarımız olsun istedik, biz geçmişini bilen, yaşayan, milli bayramlarımızı uzaktan da olsa coşkuyla kutlayan çocuklarımız olsun istedik. Engelleri aşan, saygı duyan çocuklarımız olsun istedik ve bu amaçla yola çıktık. Camdan değil candan öğretmenler olalım istedik” dedi.

Projenin kurucularından Kazım Karabekir İlkokulu sınıf öğretmeni Hatice Akyüz de, bu projeyle güzel sonuçlar aldıklarını belirterek, “Böyle bir proje düşündüm ve öğretmenlerime sundum, kendileri de seve seve kabul eti. Hep beraber bir şeyler yapalım, Türkiye’den de yeni ortaklar bulalım dedik ve bu yola girdik. Çocuklarımıza “Uzaklaştıkça yakınlaşıyoruz” dedik. Velilerimizden çok güzel dönüşler aldık. Velilerimiz bize bu projeyle hiç bilmedikleri şeyleri öğrendiklerini ilettiler. Ortaklarımızla yaygınlaştırarak çok güzel, etkili etkinlikler oluşturduk. İl milli eğitim müdürümüz Battal Kanbay’dan tebriklerini aldık. İlçe milli eğitim müdürlerimiz de ziyaret ederek projemizi anlattık. Geri dönüşleri olan bir proje oldu. Kalite etiketine başvuracağız. Projemizin etkileri devam edeceğiz. Proje sonlanmış olsa da yaygınlaştırma çalışmalarımızda etkileri devam edecek” şeklinde konuştu.

Gazi İlkokulunda görev yapan İngilizce öğretmeni Nuriye Kırteke ise projede bulunmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayıp, “Kurucularımızdan Hatice ve Makbule öğretmenim bu projeyle bana geldiklerinde çok mutlu oldum. Daha önce çok Etwining projesinde bulundum ama ilk defa bir projede bu kadar çok şey öğrenip aslında hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Öğrencilerimde çok başarılıydı, beni yarı yolda bırakmadılar. Pandemi sürecini dolu dolu, güzel bir şekilde etkinliklerle geçirdik. Çocuklar içinde çok faydalı oldu” ifadelerini kullandı.

Gazi ilkokulu öğrencileri ise proje kapsamında çok faydalı şeyler öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ