Hukuk Fakültesinde yapılan, Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği Çalışması SSCI’de yer aldı

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği” adlı çalışma, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science-SSCI) taranan Lex Localis Institute for Loca

Eğitim 29.06.2021 16:55:48 0
Hukuk Fakültesinde yapılan, Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği Çalışması SSCI’de yer aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.06.2021 16:55

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği” adlı çalışma, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science-SSCI) taranan Lex Localis Institute for Local Self-Government dergisinde yer aldı.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında yer alma hedefine ulaşması için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda düzenlediği birçok uluslararası sempozyum ve kongrenin yanı sıra öğretim üyelerinin yapmış oldukları araştırmalar ile de bu amaca uygun adımlar atan Atatürk Üniversitesi, bu sayede dünyanın önde gelen sıralama kuruluşlarında yükselişini sürdürüyor ve saygın dergilerde kendisine yer buluyor.

30 Ülkeden 61 Akademisyen Katkı Sundu

Bu kapsamda son olarak Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science) taranan Lex Localis Institute for Local Self-Government tarafından yayınlanan, 30 ülkeden 61 akademisyenin 31 makale (bölüm) ile katkı sunduğu “Real Property Taxes and Property Markets in CEE Countries and Central Asia: Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Asya’da Emlak Vergileri ve Emlak Piyasaları” adlı çalışmada, “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliliği” ile yer aldı.

Önümüzdeki On Yılın İhtimalleri Değerlendirildi

Bilim dünyasına ülkemizin de adının yer aldığı bir çalışma ile katkı sunmanın mutluluk verici olduğunu aktaran Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci, kaleme aldığı eser hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Kitabın geneliyle uyumlu olarak; Türkiye’de emlak vergisinin tarihi gelişimi ile anlatımına başladığı çalışmasında, emlak vergisinin pozisyonunu, yasal ve yapısal çerçevesini, yönetimini, gelir verimliliğini, yapısal sorunlarını ve yapısal sorunların giderilmesine yönelik potansiyel reformları ele aldığını ve muhtelif tespit ve tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Avci, devamında ise Türkiye’de emlak (gayrimenkul) piyasasının gelişimi, yapısı, piyasadaki yerli ve yabancı büyüklüğü ve potansiyeli hakkında nicel ve nitel analizlere dayalı bilgi ve tespitlere yer verdiğini söyledi.

Belediyeler için büyük önem taşıyan emlak vergisi verimliliği ile doğrudan ilgili olan ve dünyanın en büyük üçüncü gayrimenkul piyasası olan Türk gayrimenkul piyasasının bünyesinde, orta ve uzun vadede büyük bir gelişme potansiyeli barındırdığı ve çok uluslu şirketlerin yakın ilgisini çektiği tespitinde bulunan Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci sonuç olarak, gayrimenkul sektöründe devam eden gelişmeye paralel olarak, önümüzdeki on yılda emlak vergisi verimliliğinde belirgin bir gelişme yaşanmasının kuvvetli ihtimaline vurgu yaptı.

Rektör Çomaklı: “Tüm Birimlerimiz, Akademisyenlerimizin Hizmetindedir”

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm çalışmalarının uluslararası boyuta taşınmasını sağlamak ve ülkemizin gerek bölgesinde ve gerekse dünyada bilim ve teknoloji lideri olma adımlarına ivme kazandırmak amacıyla Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğünü kurduklarını hatırlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yine bu kapsamda Araştırma Metodolojisi Eğitim ve Uygulama Ofisi, Akademik Yazım Destek Ofisi ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisini geniş imkanlarla akademisyenlerin hizmetine sunduklarını söyledi.

64 yıllık tecrübesi ile saygın eğitim kurumları arasında yer alan Atatürk Üniversitesinin son yıllarda bilimsel çalışmalar ile başarı sıralamasında üst basamaklara yükseldiğini dile getiren Rektör Çomaklı: “Bu doğrultuda yapmış olduğu çalışma ile üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkı sunduğu için Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci’ya teşekkür ediyor, başarısından dolayı kendisini kutluyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ