Hakkari’de dereceye girenlere ödülleri verildi

Hakkari İl Müftülüğü tarafından “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında birincisi olan Fatma Kaplan ödülünü İl Müftüsü Faruk Gürbüz’den aldı.

Eğitim 7.04.2021 11:04:52 0
Hakkari’de dereceye girenlere ödülleri verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.04.2021 11:04

Hakkari İl Müftülüğü tarafından “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında birincisi olan Fatma Kaplan ödülünü İl Müftüsü Faruk Gürbüz’den aldı.

Hakkari İl Müftülüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında liseler arasında düzenlediği “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Pandemi nedeniyle geciken ödül töreni müftülük binasında, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün katılımıyla yapıldı.

Kompozisyon yarışmasında merkez ilçe ve il bazında 2 birincilik alan Sosyal Bilimler Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fatma Kaplan, başarılarını anlattı. Farklı tarihlerde düzenlenen kompozisyon yarışmalarında aldığı dereceleri aktaran Kaplan, “Geçen yıl Yeşilay bağımlılıkla ilgili anı türünde edebiyat yarışmasında ili temsilen birinci oldum. Türkiye elemelerinde Hakkari’yi temsil ettim. Fakat başarı elde edemedim. Bir Bilenle Bilge Nesil, Eğitim-Bir-Sen yarışmasında bir dönem boyunca verilen 4 kitap hakkındaki kompozisyon yarışmasında 2 birincilik bir de ikinciliğim oldu. Bir kitapta ise dereceye girememiştim” dedi.

“İlkokuldan beri kitap okuyorum”

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü nedeniyle düzenlenen “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında il ve ilçeler arasında 2 birincilik kazandığını anımsatan Kaplan, "İlkokuldan beri kitap okuma alışkanlığım var. Lisede bu daha fazla arttı. Böylece kelime dağarcığım gelişti. Özellikle lisede okuduğum yazarların eserlerinden etkilendim. Sonra kendi görüşlerim arttı. Gerekli yerlerde yazarları eleştirebilen fikirlerim gelişti. Yani yazarın aslında şu veya bu şekilde yazması daha güzel olurdu diye düşündüm. Kısacası eleştiri yeteneğim gelişti. Ayrıca duygusallığım yeteneğimi etkiledi. Böylelikle düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceler aldım” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından dereceye girenlere ödül verildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ