Hakkari’de çocuklar için iki proje

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, eTwinning çatısı altında Selahaddin Eyyubi İlk ve Ortaokulu ile Ahmed-i Hani İlk ve Ortaokulunun kuruculuğunu üstlendiği “Matematik Bunun Neresinde?” ve 'Bir Oyundur Yaşamak' adlı projelerle ?

Eğitim 6.05.2021 10:18:28 0
Hakkari’de çocuklar için iki proje
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.05.2021 10:18

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, eTwinning çatısı altında Selahaddin Eyyubi İlk ve Ortaokulu ile Ahmed-i Hani İlk ve Ortaokulunun kuruculuğunu üstlendiği “Matematik Bunun Neresinde?” ve "Bir Oyundur Yaşamak" adlı projelerle çocukların sosyal etkileşimlerini ve motor becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Müdür Gür, eTwinning okul projesiyle okulların öğretmen ve öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerin yanında sosyal ve kültürel yönden de gelişimlerinin hedeflendiğini belirterek, “Çalışmalarda yer alan tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyorum. Okulların Erasmus ve eTwinning proje faaliyetlerine ilgi ve katılımları memnuniyet vericidir. Ortaya konulan projeler, eğitimde bizleri güzel sonuçlara ulaştıracağına dair inancım tamdır. ‘Bir Oyundur Yaşamak’ adlı projede iki farklı şehirden dört okul ve altı öğretmen bir araya gelerek, etkinlikler ve ortaya çıkardığı ürünlerle kendilerini Türkiye’nin birçok şehrine tanıttı. Selahaddin Eyyubi Ortaokulu matematik öğretmenlerinden Sinem Gezen’in dahil olduğu ‘Matematik Bunun Neresinde?’ projesi ile de güçlenen işbirliği, farklı kültürlerden insanları, evrensel niteliği olan oyun ve matematik çevresinde birleştirerek, hep birlikte oyun tasarlamanın ve matematiğin alan ve teorik kısmını öğreniyor. Tasarladıkları oyunlarla yaptıkları etkinliklerin sonsuz dünyasında keşfe çıkıyorlar. Böylelikle öğrencilerin kültürel ufku genişliyor ve hayata farklı bakış açıları ile bakabiliyorlar" dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ