Hakkari’de “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer

Hakkari İl Müftülüğü tarafından din görevlileri, eşleri ile vatandaşlara yönelik “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer düzenlendi.Hakkari Valiliği himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal

Eğitim 7.02.2019 09:27:47 0
Hakkari’de “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.02.2019 09:27

Hakkari İl Müftülüğü tarafından din görevlileri, eşleri ile vatandaşlara yönelik “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer düzenlendi.

Hakkari Valiliği himayesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen seminere; Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü H. Salih Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Vedat Ali Ertuş, il müftülüğü görevlileri, eşleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminerde konuşan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, toplumun temelinin aile oluşturduğunu hatırlatarak, “Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması; sağlam, mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşmasına vesiledir. Ailede şiddetin önlenmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven kültürlü gençlerin yetişmesi, anne-baba, kamu, kul ve komşu hakkı, helal haram duyarlılığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, sosyal medya kullanımında mahremiyet bilinci, bağımlılıkla mücadele, çevre temizliği ve doğal kaynakların kullanımı gibi konularda farkındalık oluşturmak gayesiyle ‘Gönül Bağı’ projesi çerçevesinde toplumun her kesimini bir araya getirmek, aralarında sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olmak, daha iyi bir gelecek için görüş ve önerilerini almak üzere müftülüğümüzce gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerin startını bugün vermiş olduk” şeklinde konuştu.

TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü A. Kerim Yaşar ise, bireyin kendini ve başkasını tanıması, mutlu ve huzurlu bir yaşam için güçlü sosyal ilişkiler, düşük stres ve sürekli kendini güncellemenin gerekliliği, kadın ve erkek arasındaki farklılıklara değindi.

Yapılan sunum ve program sonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ