Hacı adaylarına aşı

Hakkari Ve İlçelerinden Hacca Gitmek Üzere Kayıt Yaptıran Vatandaşlara Menenjit Aşısı Yaptırıldı.

Eğitim 5.07.2019 12:57:00 0
Hacı adaylarına aşı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2019 12:57

Hakkari ve ilçelerinden hacca gitmek üzere kayıt yaptıran vatandaşlara menenjit aşısı yaptırıldı.

Merkez Hacı Sait Camii toplantı salonunda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından hacı adaylarına seminer verildikten sonra menenjit aşısı yaptırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Arabistan’ın sıcak ikliminden dolayı menenjit ve kızamık hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğunu ifade ettiler.

Aşılama esnasında hacı adayları arasında bulunan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, bu yıl il merkezi ve ilçelerinden görevlilerle beraber 193 kişinin kutsal topraklara gideceğini, düzenlenen hac konulu kurs ve seminerlerle bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. Gürbüz, “Gidiş tarihine kadar da bir program dahilinde seminerlerimiz devam edecek ve vatandaşlarımızı hacca hazırlamada gerekli gayreti göstermeye çalışıyoruz. Hacı adaylarımızı en güzel şekilde kutsal topraklara uğurlamak için hazırlıklarımız ise devam ediyor. Bugün yapılan aşılar, hacı adaylarımız için çok önemli. Çünkü aşı kartları olmadan hacı adayları Arabistan’a alınmıyor. Her şeyi kuralına uygun yapma konusunda büyük bir titizlik gösteriyoruz. Kalabalık ortamlarda mutlaka hastalıklar oluşabiliyor. Bu aşılar hacılarımızı değişik hastalıklara karşı koruyacak olan karma aşılardır. Hacı adaylarımızın gerek sağlık ve gerekse idari açıdan sorunlarla karşılaşmaması için aşı yaptırmalarında fayda vardır” dedi.

Aşı işleminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel organizasyonlarla hacca gidecek vatandaşlara rehberlik etmek üzere görevlendirilen kafile başkanı, bayan irşat ve din görevlileri ile bir araya gelen Müftü Gürbüz, “Bizlere misafirlerine hizmet etme görevini nasip ettiği için Allah-u Teala’ya ne kadar şükretsek azdır. Hacı adaylarımız bizlere Allah’ın emanetidir. Bu günden itibaren onların sorunlarıyla ilgilenmeye başlayalım. İstek ve temennilerini yerine getirelim. Gerek bizzat görüşerek ve gerekse iletişim kanalları ile onlara ulaşarak yalnız olmadıklarını hissettirelim. Onları daha şimdiden hac havasına sokma gayreti içinde olalım. Onlar için yapacağımız hizmeti en şerefli hizmet olarak görelim. Hac sonrasında da irtibatımızı kesmeyelim. Bu bilinçle hareket ettiğimizde iyi bir görev ifa etmiş olacağımızı ve ömrümüz boyunca bunun hazzını yaşayacağımızı unutmayalım” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ